Linkuri accesibilitate

Cazul Caracal: Mama Luizei Melencu refuză să dea noi probe biologice. Familia acuză autoritățle că încearcă închiderea rapidă cazului


Mama Luizei Melencu spune că nu va da noi probe ADN deoarece bănuieşte că se încearcă închiderea cazului Luizei. Femeia este de părere că anchetatorii vor să „planteze” noile probe în oasele găsite la lizieră, pentru a declara cazul Luizei închis.

„Mi s-au mai luat o dată probe, în urmă cu o lună şi jumătate. Eu ştiu că aceste probe biologice se pun undeva şi se păstrează. Ce au făcut cu probele date de mine până acum? De ce vor noi probe, încearcă să închidă cazul?", a declarat, pentru Mediafax, Monica Melencu.

Amintim că, în cazul Luizei, analizele INML nu au fost concludente până acum. Cele care au făcut măsurători antropologice au identificat oase ale unei tinere de până în 18 ani, cât avea Luiza, însă analiza genetică a fost declarată neconcludentă. Este vorba despre fragmente de oase găsite într-o lizieră de la marginea orașului, aproape de casa lui Dincă, unde principalul suspect le-a indicat anchetatorilor că s-ar afla rămășițele trupului Luizei.

Monica Melencu a spus că luni seara au venit poliştiştii la poarta ei pentru a o convinge să dea noi probe biologice, însă a refuzat inclusiv să semneze procesul verbal încheiat de aceştia. Astfel, s-a ajuns la emiterea unui mandat judecătoresc pentru a i se preleva probele.

„Au venit luni seara doi domni şi o doamnă de la poliţie, mai să mă ia pe sus să dau aceste probe biologice. Au stat mai bine de o oră la poartă, timp în care au încercat să mă ia pe sus, să dau aceste probe biologice. Le-am spus clar că refuz. Au încercat să pună martori care să semneze că au văzut maşina poliţiei la poartă şi că eu nu vreau să dau aceste probe. Le-am spus respectivilor <domnilor, ştiţi cumva ce urmează să faceţi, ce urmează să semnaţi>? Oamenii respectivi sunt vecini cu noi şi nu au vrut să se pună martori. Până la urmă au încheiat un proces verbal în care au menţionat şi chiar i-am rugat să scrie că nu vreau să dau aceste probe şi nu am semnat nici acel proces verbal. Poliţiştii au plecat la 19.30 şi au revenit la poartă la 20.30 cu o înştiinţare să mă prezint azi la postul de poliţie din Caracal, la ora 11.00. Bineînţeles că nu m-am prezentat şi au emis mandat de la Tribunal. Refuz să dau din nou aceste probe, chiar dacă s-a emis acest mandat. Aştept să mă ia, să vadă toată ţara. Nu le dau nici probe şi nici semnătură că nu vreau să se ajungă să închidă cazul fără să scoată adevărul la lumină", a declarat Monica Melencu

Femeia a afirmat că, în cazul fiicei sale, peste două săptămâni se împlinesc şase luni de la dispariţie, iar anchetatorii nu au suficiente probe care să arate că Luiza este moartă.

„Nici nu au căutat-o. Am făcut noi demersuri ca familie să o cautăm şi peste graniţe, dar autorităţile nu au făcut niciun demers. Susţin că sunt două fete moarte. După părerea mea, fetele acestea nu sunt moarte. Nici nu sunt acte în acest sens. S-au rezumat doar la anchetarea lui Gheorghe Dincă. Restul membrilor familiei au fost aduşi o singură dată, la cererea noastră şi atât. Eu vă spun că degeaba se taie coada la un şarpe, că ea se regenerează dacă îi lasă capul", a declarat Monica Melencu.

Procurorii au mers, luni, acasă la mama Luizei pentru prelevarea de ADN pentru noi expertize genetice, însă Monica Melencu a refuzat procedura, după ce s-a consultat cu avocatul. În aceste condiţii, anchetatorii au obţinut de la Tribunalul Bucureşti autorizare, iar marţi ar urma să preleveze probele.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG