Linkuri accesibilitate

Cazul Caracal: DIICOT confirmă o a doua victimă a lui Dincă. Testul ADN nu este gata, pentru a afla dacă este vorba de Luiza


Procurorii DIICOT, care instrumentează dosarul Caracal, au precizat într-un comunicat de presă, citând Institutul Național de Medicină Legală, că rămășițele umane găsite în pădure aparțin unei alte victime decât cea identificată prin analiza oaselor găsite la domiciliul lui Gheorghe Dincă.

„Prin adresa din data de 13.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism raportul de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la data de 05.08.2019 în zona de lizieră de pădure, amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal, indicate de către inculpat ca aparținând victimei majore”, precizează DIICOT în comunicat.

„Din analiza raportului preliminar de expertiză medico-legală antropologică rezultă că fragmentele osoase examinate provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani și că sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziției domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuința inculpatului Dincă Gheorghe”, mai spun procurorii.

Cu alte cuvinte, DIICOT confirmă că aceste rămășițe umane aparțin altei fete decât Alexandra Măceșanu.

Din anunțul DIICOT, reiese că testul ADN nu este gata, de aceea nu poate fi confirmată încă și identitatea victimei, ci doar vârsta și sexul acesteia.

În contextul acestui caz, premierul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, la Craiova, că „(...) avem deja pregătite ordonanţele de urgenţă pentru situaţii de urgenţă. Am vorbit deja cu domnul Arafat, ştiţi foarte bine că este un grup de lucru în subordinea premierului. Pentru mine, este important să demarăm un adevărat război împotriva criminalităţii".

Dăncilă a mai promis și demararea unei campanii naționale de informare despre pericolele traficului de persoane.

Tot miercuri, Tribunalul Olt a dispus, miercuri, prelungirea duratei arestării preventive pe 30 zile, din 26 august pînă în 24 septembrie. Inculpatul nu a contestat decizia magistraților.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG