Linkuri accesibilitate

Președintele Parlamentului European reacționează în cazul Caracal


Alexandra Măceșanu, 15 ani, a sunat la 112 în timp ce era sechestrată de Gheorghe Dincă.
Alexandra Măceșanu, 15 ani, a sunat la 112 în timp ce era sechestrată de Gheorghe Dincă.

David Sassoli, noul președinte al Parlamentului European, menționează cazul Alexandrei Măceșanu, ucisă la Caracal, pentru a trage un semnal de alarmă față de crimele și violența împotriva femeilor, la nivel european.

„Să auzi vocea Alexandrei Măceșanu, de 15 ani, care cere ajutor în zadar la numărul de urgență îndurerează și apasă nu doar pe România, ci pe întreaga Europă. Punerea în aplicare a unor politici mereu mai eficiente împotriva uciderii femeilor și contra violenței împotriva femeilor trebuie să fie în centrul atenției politice și instituționale europene. În numele Alexandrei și al tuturor victimelor”, a scris politicianul italian David Sassoli, ales în iulie președinte al Parlamentului European.

Alexandra Măceșanu a fost ucisă la Caracal, după ce s-a urcat într-o mașină de ocazie, condusă de Gheorghe Dincă. Acesta este acuzat de omor, după ce rămășițe carbonizate ale tinerei au fost găsite în curtea lui.

Procurorii DIICOT au confirmat oficial faptul că probele ADN găsite în curtea lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei Măceșanu și că din probele ridicate până în prezent și din analizele analizele efectuate pe acestea, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv al Alexandrei.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG