Linkuri accesibilitate

Ce au discutat Biden și Putin în prima lor convorbire telefonică


Președintele Jor Biden a discutat la telefon cu Vladimir Putin despre arestarea lui Aleksei Navalnîi

Președintele SUA, Joe Biden, a avut marți prima convorbire telefonică cu Vladimir Putin, în cadrul căreia şi-a arătat îngrijorarea cu privire la unele dintre activitățile Kremlinului, inclusiv cu privire la tratamentul aplicat lui Aleksei Navalnîi și la anexarea peninsulei Crimeea.

Cei doi șefi de stat au găsit totuși un punct comun în ceea ce privește controlul armelor, fiind de acord să prelungească tratatul Noul START pentru următorii cinci ani, potrivit unei declarații de la Casa Albă.

„De asemenea, au convenit să exploreze discuții despre stabilitatea strategică cu privire la o gamă largă de control al armelor și despre probleme emergente de Securitate”, se mai arată în declarație.

În cadrul convorbirii, președintele Biden a reafirmat sprijinul SUA pentru suveranitatea Ucrainei.

Noul președinte al SUA a adus în discuție și presupusa implicare a Rusiei în atacul cibernetic masiv asupra guvernului SUA și a marilor companii. De asemenea, Biden a vorbit și despre rapoartele neverificate ale serviciilor de informații rusești care ar fi putut plăti recompense militanților din Afganistan pentru a viza trupele americane, precum și despre orice intervenție în alegerile din 2020.

Pe de altă parte, în aceeași convorbire, preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut o „normalizare'' a relaţiilor ruso-americane, a indicat Kremlinul într-un comunicat, citat de AFP și preluat de Agerpres.

Putin a „menţionat că o normalizare a relaţiilor dintre Rusia şi Statele Unite ar răspunde intereselor ambelor ţări, dar şi celor ale întregii comunităţi internaţionale, având în vedere responsabilitatea specială (a acestor două state) în ceea ce priveşte menţinerea securităţii şi stabilităţii în lume'', a indicat preşedinţia rusă.

George Simion, AUR, despre pașaportul Covid
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:28 0:00
XS
SM
MD
LG