Linkuri accesibilitate

Ce măsuri iau statele pentru combaterea răspândirii coronavirusului


Un bărbat cu mască trece pe Wall Street, în timp ce pandemia de coronavirus a cuprins New York-ul

Statele iau măsuri pentru a contracara efectele economice ale coronavirusului, mai multe țări anunță închiderea granițelor, iar barurile, restaurantele sau cinematografele din orașe precum New York sau Los Angeles vor trebuie să fie închise ca măsură preventivă în fața Covid-19.

Mai multe state din America Centrală și de Sud și-au închis granițele, conform ultimelor măsuri luate pe glob în fața pandemiei, citate de Reuters.

New York-ul se va alătura altor mari orașe și va suspenda din această săptămână cursurile.

Donald Trump a anunțat, vineri seara, că a declarat stare de urgență pe teritoriul Statelor Unite din cauza pandemiei de coronavirus. Anterior, președintele american a restricționat accesul în SUA pentru cetățenii europeni din zona Schengen.

Sâmbătă, liderul de la Casa Albă a anunțat că va extinde măsura și pentru Marea Britanie și Irlanda.

Rezerva Federală a SUA a redus dobânda cheie pentru a doua oară în decurs de două săptămâni, din cauza coronavirusului, în timp ce alte bănci centrale iau, de asemenea, măsuri agresive pentru a limita impactul economic al pandemiei, dar declinul de pe burse a continuat și luni dimineață.

Liderii din G7, grupul celor mai dezvoltate state din punct de vedere economic, vor avea o ședință prin videoconferință pentru a discuta un set comun de măsuri pentru a răspunde pandemiei.

China a făcut publici indicatori economici slabi pentru lunile ianuarie și februarie pe fondul crizei provocate de pandemie. Producția industrială s-a contractat pentru prima oară în aproape 30 de ani în timp ce vânzările retail s-au prăbușit.

Numeroase state au impus restricții asupra adunărilor publice, precum evenimentele sportive, culturale sau religioase pentru a preveni răspândirea pandemiei care a infectat 160.000 de persoane la nivel mondial și dus la peste 6.000 de decese.

Franța și Spania se alătură Italiei și impun carantină la nivel național pentru zeci de milioane de persoane. Australia a decis intrarea în carantină pentru toți cei vin din afara granițelor.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG