Linkuri accesibilitate

Cererea de încetare a delegării Oanei Hăineală pe funcția de adjunct la DIICOT a fost retrasă de Georgiana Hosu


Oanei Schmidt-Hăineală, procuror șef adjunct la DIICOT
Oanei Schmidt-Hăineală, procuror șef adjunct la DIICOT

Giorgiana Hosu a retras cererea de încetare a delegării Oanei Schmidt-Hăineală din funcţia de procuror-şef adjunct DIICOT, formulată în urmă cu o zi de Felix Bănilă, înainte de a-și da demisia de la conducerea acestui parchet, scrie HotNews.ro

Miercuri, înainte de a-și depune demisia de la șefia Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Bănilă a trimis CSM o cerere de încetare a delegării Oanei Schmidt-Hăineală.

Retragerea cererii a fost formulată în aceeași zi, conform unui document consultat de HotNews.ro

Oana Hăineală ocupă funcția de procuror-șef adjunct din luna iulie, când a fost delegată pe acest post și este unul dintre procurorii care instrumentează dosarul Caracal.

Oana Schmidt Hăineală a fost vicepreşedinte al CSM, secretar de stat în Ministerul Justiţiei în perioada adoptării celebrei Ordonanțe 13 şi fost şef al Corpului de control al lui Tudorel Toader. Hăineală, procuror la Parchetul Curții de Apel Bacău, era considerată o apropiată a lui Felix Bănilă, pe care ea l-ar fi propus fostului ministru al Justiției Tudorel Toader. Mai multe voci din Justiție susțin că Hăineală este una dintre persoanele care au contribuit la plecarea lui Bănilă din fruntea DIICOT iar astfel s-ar explica gestul de acum al lui Bănilă de a o înlătura din conducerea DIICOT.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG