Linkuri accesibilitate

Toți pacienții cu coronavirus au o stare general bună: Cinci persoane declarate vindecate au fost externate


Măsuri de prevenție pe Aeroportul Otopeni pentru evitarea răspândirii epidemiei de coronavirus
Măsuri de prevenție pe Aeroportul Otopeni pentru evitarea răspândirii epidemiei de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, că toți pacienții internați în România ca urmare a infectării cu coronavirus au o stare generală bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție.

Dintre cele 15 persoane care au contractat virusul, 5 s-au vindecat și au fost externate, subliniază autoritățiile.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 27 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.789 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

De luni la ora 12:00 va intra în vigoare decizia Consiliului Național pentru Situații de Urgență prin care sunt suspendate cursele aeriene către și dinspre Italia până pe 23 martie.

De asemenea, operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran și Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul țării noastre.

Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea persoanelor de altă cetățenie decât cea română care vin către România, cu escală, din Italia, China, Iran și Coreea de Sud.

Cetățenii români care sosesc în țară prin punctele de frontieră terestre venind dinspre sau după ce au călătorit înainte în Italia, China, Iran și Coreea de Sud intră în carantină instituționalizată pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu, în funcție de zona din care vin.

Accesul cetățenilor străini care vin în România din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, indiferent de mijlocul de transport folosit, este permis doar cu condiția obligatorie de a intra în carantină sau autoizolare, după caz.

Transporturile de marfă de minim 3,5 tone sunt exceptate de la restricțiile de trafic impuse prin hotărârea CNSSU din data de 8 martie a.c., privind accesul pe teritoriul României.

Restricțiile menționate se aplică și pentru transportul maritim și fluvial.

De asemenea, începând cu data de 8 martie 2020 sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane.

Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată.

O măsură suplimentară ar putea fi reprezentată și de eventuala închidere a școlilor la nivel național.

„Vă informăm că a fost realizată și aprobată procedura de suspendare a cursurilor în unitățile de învățământ în cazul apariției cazurilor de COVID – 19 (coronavirus) în respectivele unități. Procedura este utilă pentru luarea măsurii de suspendare a cursurilor în mod rapid și unitar, prin decizie a comitetului județean pentru situații de urgență", a anunțat Comitetul pentru Situații de urgență.

XS
SM
MD
LG