Linkuri accesibilitate

Cine sunt cei 6 „trădători” ai lui Victor Ponta, care votează guvernul Orban


Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu conduc facțiunea care votează guvernul liberal.
Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu conduc facțiunea care votează guvernul liberal.

Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu, prim-vicepreședinți ai Pro România, au anunțat că vor vota guvernul Orban și că nu s-au înțeles cu Victor Ponta în această privință. În total, 6-8 parlamentari ai Pro România vor vota pentru guvernul liberal, lucru care va asigura trecerea guvernului.

De la Pro România vor vota pentru guvernul Orban Georgian Pop, Mircea Banias, Sorin Cîmpeanu, Damian Florea, Daniel Constantin și Emilia Meirosu. Daniel Constantin a precizat că este posibil să se mai alăture încă unul sau doi parlamentari de la Pro România.

„Nu s-a ajuns la o conluzie. Majoritatea nu vor veni la vot, dar sunt câțiva care vor să voteze pentru învestirea guvernului Orban – 6, 7 posibil chiar 8 colegi”, a spus Daniel Constantin.

„Ca membri fondatori, suntem pro o țară guvernată, guvernabilă, nu avem cum să fim altfel. Este nevoie de interlocutor guvernamental în această țară”, a spus și Sorin Cîmpeanu.

Cei doi au explicat că au decis astfel, pentru că este nevoie de decizii guvernamentale urgente, care privesc bugetul pe 2020, pensiile și salariile, deblocarea sistemelor de educație și sănătate.

Daniel Constantin a spus că „dacă voiam funcții sau alte avantaje, răspundeam ofertelor care au venit de la PSD” și că, dacă după vot ruptura cu Victor Ponta continuă, este posibil ca unii dintre ei să o ia pe o cale separată de Pro România.

„Am avut tot timpul o relație instituțională corectă cu președintele Iohannis. Nu au fost discuții pe această temă„, a mai spus Sorin Cîmpeanu despre o eventuală negociere cu Klaus Iohannis pentru susținerea guvernului liberal.

Victor Ponta, liderul Pro România, a vorbit despre „trădări” în partid, pe tema votului pentru cabinetul Orban. El l-a acuzat pe fostul premier Mihai Tudose, acum europarlamentar, că a negociat cu PNL votarea guvernului și că își negociază întoarcerea în PSD. Tudose și Claudiu Manda au respins acuzațiile.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG