Linkuri accesibilitate

Clotilde Armand: Matematic, am învins! 1028 de voturi peste Tudorache


România - Clotilde Armand, primarul ales al Sectorului 1 la alegerile de duminică, anunțată de Biroul Electoral al Sectorului 1 luni seară ca având 1.028 de voturi peste primarul PSD în funcție, Daniel Tudorache

Clotilde Armand, candidata USR PLUS la Primăria Sectorului 1 a câștigat alegerile cu 1028 de voturi peste actualul primar PSD Daniel Tudorache.

Anunțul a fost făcut din fața Biroului Electoral al Sectorului 1: „Matematic am învins”. Ea a avertizat PSD și pe Gabriela Firea să „nu mai încerce să umble la voturi” și a promis că va merge până la capăt pentru a -i aduce în fața justiției pe cei care au fraudat votul de duminică.

„Victorie pentru bucureștenii din Sectorul 1 și pentru democrație! În ciuda încercărilor disperate ale PSD de a frauda rezultatul scrutinului din 27 septembrie, BEC a consfințit alegerea candidatei USR PLUS ca primar al Sectorului 1. Clotilde Armand este noul primar, iar PSD devine istorie în Sectorul 1. A fost o luptă grea și au încercat, prin orice mijloace, să deturneze voința alegătorilor, dar am fost vigilenți și am reușit să apărăm votul bucureștenilor. De acum înainte, trecem la reconstrucția Bucureștiului, pentru că merităm un sector și o Capitală de care să fim mândri! Vrem să schimbăm în profunzime atitudinea administrației publice. Spunem „Stop!” contractelor umflate din bani publici și administrației „cu pile”. Spunem „Da” sprijinului pentru investitori, strategiei de dezvoltare, transparenței și proiectelor benefice pentru cetățeni. Fără hoție la primărie!”, a scris USR PLUS duminică seara, pe pagina sa de Facebook.

USR-PLUS și PNL reclamă inadvertențe între rezultatele de pe procesele verbale și transcrierea lor electronică la alegerile din mai multe sectoare din București.

Cea mai gravă situație este semnalată la Sectorul 1, unde USR-PLUS a acuzat sustragerea unor procese verbale de către un candidat al PSD și a sesizat Poliția, care a anunțat că cercetează situația. Acuzația este de natură penală, câtă vreme sustragerea sau falsificarea proceselor verbale ale rezultatelor la alegeri se pedepsește cu închisoarea.

Biroul Electoral Central are programată marți o ședință la care urmează să fie discutate sesizările din Sectorul 1 şi Sectorul 5 ale candidaţilor PNL şi USR-PLUS, Clotilde Armand şi Cristian Băcanu, care acuză că au fost fraude la alegerile locale, au declarat surse ale instituţiei pentru News.ro.

Este prima autoritate care analizează acuzațiile de fraudă electorală, după ce Poliția Sectorului 1 a anunțat că a deschis un dosar penal -fără făptuitor- în care cercetează de ce 473 de procese verbale, reprezentând peste 70% din totalul acestor documente din sectorul 1, se aflau în posesia unui candidat PSD.

XS
SM
MD
LG