Linkuri accesibilitate

Conducere militară la Spitalul Județean Focșani. Control la DSP Vrancea pentru că „situația a fost scăpată de sub control"


spital - generic
spital - generic

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat numirea unei conduceri medicale și la Spitalul Județean Focșani ca urmare a extinderii numărului de cazuri de coronavirus și a situației cu fostul manager care, infectat cu coronavirus, a părăsit unitatea cu cu laptopul spitalului și „toată documentația”.

„Am luat decizia cu ministrul Apărării să dăm ordin de misiune ca managementul să fie asigurat de cadre medicale militare venite din țară, de la Spitalul Militar Brașov, precum și de aici de la spitalul militar", a afirmat Nelu Tătaru, în timpul unei vizite de lucru în Focșani.

Ministrul Sănătății a trimis o echipă care să efectueze o anchetă la Direcția de Sănătate Publică Vrancea, pentru că „ancheta epidemiologică a fost scăpată de sub control".

„Vom face verificări la DSP, pentru că a fost o anchetă care a scăpat de sub control. Așa că ancheta epidemiologică va fi reluată pentru fiecare caz confirmat în parte. Pentru fiecare caz de coronavirus vom avea o anchetă epidemiologică nouă", a transmis ministrul.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, Cătălin Graur, la nivelul judeţului Vrancea, sunt infectate cu coronavirus 31 de cadre medicale de la Spitalul Militar Focşani, un cadru medical de la spitalul din Adjud, iar la Spitalul Judeţean ”Sfântul Pantelimon” Focşani sunt şapte cadre pozitive.

De asemenea, a fost infectat cu coronavirus şi managerul Spitalului Judeţean Focşani, Constantin Mândrilă, contact al unei persoane bolnave.

Pe de altă parte, noi cazuri au fost confirmate şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. În fiecare dintre cele două instituţii sunt câte două cazuri confirmate.

Potrivit informaţiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, Vrancea numără 116 de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.

Prefectul județului Vrancea, Gheorghiță Berbece, a declarat duminică că managerul Spitalului Județean din Focșani, Constantin Mîndrilă, avea simptomatologie COVID-19 cu mult timp înainte de a fi diagnosticat și că a preferat să stea la pensiune alături de medici neinfectați, pe care i-a pus în pericol. De asemenea, Berbece spune că Mîndrilă a fugit din birou schimbând și yala.

În replică, Mîndrilă spune că nu a fugit din spital, că s-a autoizolat la domiciliu, într-o locuință închiriată după infectarea cu COVID-19 pentru a-și proteja familia și că nu a furat laptopul spitalului, ci l-a luat pentru a putea lucra în continuare cu personalul din subordine. Fostul manager spune că prefectul l-a evacuat duminică din autoizolare, cu forța, și că l-a internat în spital la secția de boli infecțioase.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG