Linkuri accesibilitate

Cornel Chiriac & Radu Teodor: Emergency Program, Europa Liberă, la începutul anilor 1970 (2)


Radu Teodor și Cornel Chiriac, mânăstirea Andechs, Bavaria, 1973 (courtesy photo: CffdT & Power Play Rock)

Cornel Chiriac și Radu Teodor au fost unii din cei mai populari redactori de la secția română a postului de radio Europa Liberă, și cu siguranță cei mai populari în rîndul milioanelor de tineri români care le ascultau pe unde scurte emisiunile de la sfîrșitul anilor 1960, începutul anilor 1970.

La acea vreme, Cornel Chiriac realiza la Europa Liberă emisiunea „Metronom”, pe care o inventase în România, și care fusese interzisă de regimul comunist de la București.

Pianistul de jazz și compozitorul Radu Teodor prezenta pe undele Europei Libere în acei ani cele mai importante topuri de pop și rock din Marea Britanie și Statele Unite.

După asasinarea lui Cornel Chiriac la München în noaptea de 4 spre 5 martie 1975, emisiunea „Metronom” a fost preluată de Radu Teodor, care a realizat-o pînă la desființarea ei în anii 1990.

Cornel Chiriac și Radu Teodor s-au cunoscut la București.

E posibil ca puțină lume să știe că Radu Teodor și Cornel Chiriac au fost prezenți împreună la microfonul Europei Libere într-o emisiune insolită, neprogramată, neașteptată, pe la începutul anilor 1970, când în studiourile Europei Libere de la Munchen a avut loc o defecțiune tehnică, ce a durat mai multe ore, iar cei doi au fost chemați să-ți țină pe ascultători „în priză”.

Emisiunea a fost păstrată în arhivele audio ale Europei Libere de la Hoover Institution din Statele Unite, dar din păcate nu integral, ultima parte, cu prezentarea de final, lipsește, așa că nu vom ști niciodată cum s-a remediat acea defecțiune tehnică.

Cornel Chiriac și Radu Teodor, așadar, împreună la microfonul Europei Libere, cândva la începutul anilor 1970. În podcastul de azi, a doua parte a acestei emisiuni.

Cornel Chiriac & Radu Teodor: Emergency Program, Europa Liberă, la începutul anilor 1970 (2)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 1:31:14 0:00

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG