Linkuri accesibilitate

Patronul și administratorii de la Ferma Dacilor contestă mandatele de arestare


Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, a fost arestat miercuri seara pentru 30 de zile, în urma audierilor.
Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, a fost arestat miercuri seara pentru 30 de zile, în urma audierilor.

Toţi cei trei inculpaţi din dosarul Ferma Dacilor care au primit miercuri seară mandate de arestare au contestat deciziile. Omul de afaceri Cornel Dinicu, cel care administra în fapt complexul turistic, se află în arest preventiv, în timp ce administratorii din documente sunt arestaţi la domiciliu.

Atât Cornel Dinicu, omul de afaceri care a înfiinţat şi care conducea complexul turistic Ferma Dacilor, cât şi Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, administratori în acte, contestă deciziile privind emiterea de mandate de arestare pe numele lor în dosarul care vizează incendiul în care opt oameni au murit.

Cornel Dinicu este, de miercuri seară, în arest preventiv, în timp ce ceilalţi doi administratori ai firmei au primit mandate de arest la domiciliu.

Judecătoria Ploieşti a decis că cei doi inculpaţi care sunt în arest la domiciliu au obligaţia să se prezinte în faţa organului de urmărire penală şi a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi. Ei nu trebuie să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele vătămate sau membrii familiilor acestora şi ale victimelor decedate, cu ceilalţi doi inculpaţi şi nici cu martorii şi experţii desemnaţi în cauză.

Procurorii Parchetului Tribunalului Prahova au arătat că incendiul de la Ferma Dacilor a fost posibil pentru că administratorii săi au încălcat timp de șapte ani legea privind asigurarea condițiilor de cazare.

Cei trei administratori ai pensiunii au creat, astfel, condițiile pentru ca victimele incendiului să nu aibă nicio șansă de a se salva.

Miercuri seară, procurorii au pus în mișcare acțiunea penală față de administratorul statutar și cei doi administratori de fapt ai societății comerciale care administrează complexul turistic Ferma Dacilor.

Pe 26 decembrie 2023, în a doua zi de Crăciun, un incendiu violent a izbucnit în complexul turistic Ferma Dacilor, din județul Prahova. Opt oameni au murit în urma focului - șapte trupuri carbonizate au fost găsite în resturile pensiunii, iar identitatea celei de a opta victime va fi confirmată în urma expertizei genetice.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG