Linkuri accesibilitate

5 lucruri despre coronavirusul din China
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:20 0:00

CORONAVIRUS LIVEBLOG. Date și fapte verificate, din România și din lume

12 mai. Numărul de cazuri de coronavirus confirmate în lume a depășit 4,25 milioane, iar cel al deceselor este de peste 287.000, în condițiile în care mai mult de 1,5 milioane de oameni s-au vindecat. În România sunt confirmate 15.588 de cazuri și 982 decese.

17:57 9.4.2020

Polonia: Frontierele țării rămân închise până pe 3 mai, iar guvernul va prelungi închiderea şcolilor şi a firmelor, potrivit premierului Mateusz Morawiecki


Firmele din Polonia vor fi închise până pe 19 aprilie, iar restricţiile pentru şcoli şi pentru transporturile feroviare şi aeriene vor rămâne în vigoare încă două săptămâni după această dată, a precizat Morawiecki, citat de Reuters. Examenele şcolare vor fi amânate din cauza crizei coronavirusului.

Se menţin şi limitele pentru serviciile religioase: în perioada Paştelui. Vor fi interzise grupurile mai mari de cinci persoane, a anunţat ministrul sănătăţii, Lukasz Szumowski. Celor care ies din locuinţe li se va cere, începând de joia viitoare, să îşi acopere nasul şi gura.

Pe de altă parte, guvernul de la Varşovia insistă să organizeze alegerile prezidenţiale din 10 mai prin corespondenţă, modalitate contestată pe motiv că nu garantează un proces electoral liber şi corect. Planurile au creat probleme chiar în coaliţia guvernamentală. Vicepremierul Jaroslaw Gowin, liderul partidului Porozumienie (Acord), a demisionat din cauza disputei privind scrutinul. Printre cei care au criticat intenţiile partidului Lege şi Justiţie (PiS), care domină coaliţia, s-au numărat şi comisarul european Vera Jourova şi unii oficiali din domeniul protecţiei drepturilor omului.

17:54 9.4.2020

Ungaria: Premierul Viktor Orban a anunţat prelungirea pe durată nedeterminată a restricţiilor de circulaţie care urmau să fie ridicate în 11 aprilie

Măsurile pentru limitarea răspândirii coronavirusului au fost introduse în Ungaria în urmă cu două săptămâni. Deplasările în afara locuinţei sunt permise doar pentru cumpărături de strictă necesitate. Într-o declaraţie difuzată de televiziunea publică de ştiri, Orban a precizat că guvernul de la Budapesta va evalua săptămânal eficienţa reglementărilor înainte de a decide dacă se vor aplica în continuare.

Până luni la miezul nopţii, primarii din Ungaria sunt autorizaţi să adopte restricţii locale pentru vacanţa de Paşte, potrivit MTI.

Orban a afirmat că înainte de a lua decizia de a prelungi restricţiile guvernul a primit informaţii de la autorităţile locale privind situaţia din teritoriu şi a solicitat opiniile poliţiei, epidemiologilor şi altor oameni de ştiinţă. Toate rapoartele primite au indicat că măsurile au fost eficiente până acum, încetinind răspândirea epidemiei de COVID-19, a susţinut el.

17:51 9.4.2020

România - 246 de decese, ultimul bilanț al victimelor COVID-19

17:49 9.4.2020

România - Angajații de la „Victor Babeș”, din Craiova, la horă, în echipamente medicale pentru a sărbători un pacient cu COVID-19, vindecat.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG