Linkuri accesibilitate

Coronavirus 64. Cinci noi cazuri în București, patru contagiate de la familia polițistului pensionar internat la Gerota.


COVID-19 Coronavirus
COVID-19 Coronavirus

Încă 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus  au fost confirmate în această dimineață în București, la INBI Matei Balș. Numărul cazurilor la nivel național a ajuns la 64, au anunțat autoritățile

Este vorba de persoane care au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv, patru dintre ele având legătură cu polițistul pensionar, de 60 de ani, care a ascuns că a fost în Israel și a stat internat mai multe zile în Spitalul MAI, Dimitrie Gerota.

Caz 60: Bărbat, 39 ani, contact cu persoana care a călătorit în Germania.

Caz 61 - Bărbat, 53 ani, contact ( coleg birou) cu membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota, polițistul pensionar.

Caz 62 - Femeie, 48 ani, contact, membru familie caz 61

Caz 63 - Tânăra, 22 ani, contact, membru familie cu cazul 61

Caz 64 - Tânăr, 23 ani, contact familie cu cazul 61.

Autoritățile au precizat că este vorba despre o femeie din familia polițistului pensionar. Fiul acestuia, și el infectat, este angajat la SRI, instituție unde a mai fost contaminat un coleg său.

În aceste condiții, se poate spune că polițistul a transmis virusul propriei familii - fiului, norei însărcinate, nepotului de trei ani. În plus, a băgat în carantină spitalul cu regim special al MAI, unde s-a internat fără să spună, că a fost în excursie în Israel, o țară afectată de Covid-19. El a recunoscut abia după ce a fost depistat cu coronavirus, iar din acest motiv s-a ales cu dosar penal.

Și medicul gastroenterolog care l-a tratat pe polițist în spital a fost depistat cu coronavirus.

De asemenea, prietena care l-a însoțit pe polițist în Israel a determinat închiderea serviciului de evidență a populației din Primăria Capitalei, unde lucrează 70 de oameni, trimiși în izolare la domiciliu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG