Linkuri accesibilitate

Polițistul pensionar care a băgat în carantină un spital întreg are dosar penal


Un test de coronavirus
Un test de coronavirus

Polițistul care a mințit că a fost în Israel și din pricina căruia alte persoane au fost contagiate cu Covid-19 are dosar penal, a anunțat Ministerul de Interne. Cu o zi înainte, același minister anunțase că între cele 19 dosare penale pe seama atitudinii față de carantină se află și cazul polițistului de la Spitalul MAI, Dimitrie Gerota, însă nu precizaseră că era vorba despre pacientul cu nr. 17.

Din surse neoficiale, se știe că este vorba despre un fost adjunct al Poliției Capitalei, om la 60 de ani, care a fost în Israel într-o excursie de 10 zile și s-a întors la 26 februarie. S-a simțit rău și s-a internat la spitalul cu regim special pentru polițiști, Dimitrie Gerota. Când a fost întrebat de medici dacă a călătorit în străinătate, a spus că nu. Medicii i-au trimis la Spitalul Matei Balș analizele și, pe 9 martie, a fost diagnosticat cu coronavirus. Abia după ce a fost anunțat ca „pacientul cu nr. 17”, fostul șef adjunct al Poliției Capitalei, ani de-a rândul șef de poliție pe la diferite sectoare, a recunoscut că a mințit.

În tot acest timp, și-a contaminat familia - fiul, nora însărcinată și nepotul. De la el a luat Covid 19 și o doctoriță gastroenterolog care l-a tratat.

Pentru că șederea lui în spital a durat aproape o săptămână, timp în care nu a spus nimănui că a fost plecat din țară, întreg spitalul este în carantină până la finele lunii. Nimeni nu intră și nu iese din spital. Sunt testate peste 100 de persoane cu care polițistul, fost cadru de conducere în Poliția română a intrat în contact.

Femeia care l-a însoțit pe polițistul pensionar, angajată la evidența populației din Primăria Capitalei a anunțat astăzi dimineață că s-a întors din Israel acum două săptămâni. Urmarea, acest serviciu al Primăriei Capitalei s-a închis și cei șapte angajați au intrat în izolare, potrivit anunțului Gabrielei Firea, primarul de București.

Pentru infracțiunea care se află pe rolul procurorilor de la Parchetul sector II al Capitalei, omul riscă o pedeapsă cu amenda sau chiar cu închisoarea de la șase luni la doi ani.

Sunt 29 de persoane cercetate în 19 dosare penale fie pentru că au mințit că nu vin din țări grav afectate de noul virus, fie nu au respectat regimul carantinei.

Raed Arafat a anunțat astăzi că amenzile pentru cei care nu spun adevărul în privința călătoriilor în țări unde este depistat coronavirusul (106 țări în acest moment) este de 4.000 de euro.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG