Linkuri accesibilitate

Covid. Bărbatul care a refuzat tratamentul cu Remdesivir a murit


Remdesivir este un medicament autorizat la nivelul Uniunii Europene.
Remdesivir este un medicament autorizat la nivelul Uniunii Europene.

Un bărbat de 50 de ani, care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, spunând că nu vrea ca medicii să facă experimente pe el, a murit sâmbătă după-amiază în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Bolnavul se afla în stare gravă și fusese internat de mai bine de o săptămână în spital, dar, în pofida explicațiilor oferite de medici asupra beneficiilor tratamentului cu Remdesivir, l-a refuzat. Managerul spitalului, Cristian Oancea, a semnalat cazul încă din 13 iulie: ”Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea să facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă și nu putem decât să îi dăm tratament suportiv”.

Cristian Oancea spune că pacientul putea fi salvat dacă medicamentul i se administra la timp și că este prima oară când i se ântâmplă ca un bolnav de Covid să refuze tratamentul cu Remdesivir. Oancea se declară dezarmat de procentul uriaș al pacienților adepți ai teoriei negaționiste.

Tratamentul cu Remdesivir se face doar în trei spitale din București, Timișoara și Iași, iar medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” le administrează pacienților încă din 2 mai acest tip de tratament.

Remdesivir este primul medicament autorizat la nivelul Uniunii Europene în tratamentul împotriva coronavirusului.

XS
SM
MD
LG