Linkuri accesibilitate

Creșele și after school-urile rămân deschise în București


Comitetul pentru Situații de Urgență a modificat luni seară hotărârea în baza căreia a decis închiderea tuturor unităților școlare și a decis că creșele și after school-urile rămân deschise.

Precizarea a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu Țipișcă, pentru Edupedu.ro.

Țipișcă susține că a fost îndreptată, de fapt, o eroare materială din textul primei hotărâri, prin care se aplica intrarea în scenariul roșu în Capitală, și care nu a fost dată publicității.

Din noua hotărâre sunt scoase creșele, care fac parte din învățământul antepreșcolar.

Creșele și after school-urile pot funcționa, universitățile decid singure cum organizează cursurile, a explicat pentru Edupedu.ro purtătoarea de cuvânt a Prefecturii București.

„Activitatea din creșe nu este considerată o activitate de învățămînt, ci una socială, iar after school-ul nu este supus legislatiei Educației, ci Muncii și își pot desfășura activitatea”, a explicat Mariana Țipișcă, citată de Hotnews.ro.

Mariana Stancu-Țipișcă, a declarat că „activitatea în creșe și after school-uri este permisă în continuare, confom ordinului comun al Ministrului Sănătății, Ministrului Educației și Ministrului Muncii. Iar pentru universități, decizia aparține Senatului universității“.

Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență a decis închiderea, pentru următoarele 14 zile, începând de marți, de la miezul nopții, a școlilor, restaurantelor și teatrelor, după ce indicele de infectare cu coronavirus a ajuns luni în Capitală la 3,19.

Premierul Ludovic Orban a explicat încă de luni dimineață că grădinițele și unitățile de tip after-school nu vor fi afectate de ultimele măsuri care vor intra în vigoare ca urmare a depășirii incidenței de 3 cazuri la mia de locuitori în București.

„Nu fac parte din activitățile care intra în restricții cele din creșe și afterschool-uri. Nu fac obiectul reglementării. Sigur că odată cu organizarea cursurilor online, afterschool-ul normal nu prea mai poate să funcționeze pentru că, dacă elevii dacă nu se duc la școală și participă online la procesul educațional, și afterschool-ul nu va mai putea funcționa.

Dar aftershool-ul și creșele nu sunt în cadrul reglementărilor. În cazul în care optează să funcționeze pot funcționa. Nu fac parte din activitățile care intră sub restricție atunci când este depășit indicele de 3 la mie”, a spus Orban.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG