Linkuri accesibilitate

Cu cine a stat la masă Dăncilă, în vizită la Washington


Viorica Dăncilă, premierul României.
Viorica Dăncilă, premierul României.

Viorica Dăncilă se află în vizită la Washington. Prima ei întâlnire a avut loc cu reprezentanții unor multinaționale, cu care a discutat oportunități de afaceri în România. Liviu Dragnea, liderul PSD, a avut de mai multe ori luări de poziție împotriva companiilor străine care investesc în România.

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu membri din conducerea mai multor companii multinaționale, sâmbătă, la un prânz de lucru în Washington. Printre participanți s-au numărat membri din conducerea companiilor Amgen, Motorola Solutions, ExxonMobil, Oshkosh Defense, Parsons, Merck (MSD Pharma), UiPath, Textron/Bell și AMRO, conform Guvernului României. Acestea sunt companii multinaționale americane, care au investiții în România.

„Au fost prezentate interlocutorilor măsurile adoptate de Guvernul României, care au drept scop creșterea atractivității mediului de afaceri românesc și a fost adresată invitația de a investi în țara noastră. Reprezentanții companiilor americane au exprimat interesul de a efectua o vizită în România, în luna iunie 2019, ca urmare a prezentării de către premierul român a oportunităților pe care țara noastră le oferă într-o serie de domenii, cum ar fi: sănătate, energie, cercetare și inovare, tehnologia informației, și comunicații”, arată Guvernul, într-un comunicat de presă.

Guvernul susține că investitorii americani ar fi „apreciat măsurile luate de Guvernul României referitoare la creșterea bugetului destinat investițiilor în sănătate și infrastructură, precum și la oportunitățile de creștere a industriei strategice de apărare”.

Dăncilă a mai discutat și despre parteneriatele public-private în România, prezentându-le investitorilor unele beneficii pe care legea românească le include.

Viorica Dăncilă se află în vizită în SUA în perioada 23-26 martie, fiind invitată să participe la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC).

Liviu Dragnea, președintele PSD, lansează constant atacuri împotriva companiilor multinaționale care investesc în România. El le-a acuzat în trecut că nu plătesc câte taxe ar trebui, că își exportă profiturile sau că aduc în România produse mai slabe calitativ decât în Occident. Dragnea a lansat chiar ipoteza „alimentelor otrăvite” pe care unele companii, nenumite de Dragnea, le-ar importa în România, lucru nedovedit niciodată de vreo instituție a statului român.

XS
SM
MD
LG