Linkuri accesibilitate

Cum a ajuns Mihaela Neagu, supranumită „regina contractelor cu statul”, alături de liderii PSD ca susținătoare a lui Marcel Ciolacu


Mihaela Neagu, între liderii PSD Paul Stănescu și Sorin Grindeanu
Mihaela Neagu, între liderii PSD Paul Stănescu și Sorin Grindeanu

În primele rânduri ale sălii C.A. Rosetti din Palatul Parlamentului a fost remarcată, la dezbaterea electorală transmisă la Antena 3 CNN joi seară, o prezență feminină alături de liderii partidului, ca susținătoare a candidaturii lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, la alegerile prezidențiale.

Este Mihaela Neagu, supranumită „Regina contractelor cu statul”, scrie snoop.ro.

Mihaela Neagu a vândut către statul român în ultimele 11 luni, potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), lapte, mobilier școlar, rații militare la consumabile medicale, zahăr și servicii de curățenie, scrie publicația.

Mihaela Neagu a câștigat, recent, contracte de la două primării PSD ai căror edili au fost la câțiva metri de ea în seara dezbaterilor, arată sursa citată.

  • 6.763.626 lei într-un contract de mobilier școlar făcut cu Primăria Craiova pe 8 iulie 2024;
  • 575.486 lei într-un alt contract cu Primăria Craiova, tot mobilier școlar, pentru Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Craiova, în octombrie 2024;
  • 24.471.086 lei, acord-cadru cu Primăria Sector 4 pentru mobilier școlar prin PNRR, pe 11 aprilie 2024, alături de altă firmă, una de tâmplărie din Teleorman.

Într-un grafic al cifrelor de afaceri și al profitului în ultimii 15 ani, firmele Mihaelei Neagu au avut câte un moment de creștere accentuată. Libro în 2015, Best Achiziții în 2020, anul pandemiei, cu o ușoară descreștere în 2021 și un boom în ultimii doi ani.

articolul integral pe Snoop.ro

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG