Linkuri accesibilitate

Dan Barna: Dacă DNA începe urmărirea penală în cazul meu, mă retrag


Dan Barna dorește ca ancheta în cazul legat de fondurile europene să se încheie cât mai repede. Imagine din campania electorală 2020

Vicepremierul Dan Barna a declarat că se va retrage din funcțiile pe care le deține dacă DNA începe urmărirea penală în cazul său. A ținut să precizeze că nu i s-a comunicat vreo faptă și este liniștit deoarece nu există vreo problemă penală în activitatea sa.

Ancheta Departamentului Antifraudă privind posibile fraude cu fonduri europene a început în cazul Dan Barna în 2019, în timpul campaniei prezidențiale, după o anchetă Rise Project.

DLAF investighează trei proiecte din fonduri europene realizate de fosta firmă de consultanță a lui Dan Barna: „Punți comunitare”, „SES-am Deschide-te!” și „Biblioteca bunelor practice, Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”.

Liderul USR PLUS a subliniat că a aflat din presă că DLAF a finalizat o notă de constatare pe care urmează să o trimită DNA, dar că nu se află printre persoanele menționate.

Nu am avut pozițiile menționate de DLAF. Concluzia logică este că nu este vorba de persoana mea”, a precizat Dan Barna.

Vicepremierul Dan Barna, despre posibila sa anchetare de către DNA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:07 0:00

Președintele USR a dezvăluit într-un interviu pentru Europa Liberă din 5 noiembrie că furnizorii din perioada în care era consultant pentru mai multe proiecte cu fonduri europene au primit în ultimele zile solicitări și întrebări din partea Departamentului de luptă antifraudă (DLAF).

Dan Barna se declară surprins că după campania prezidențială, moment în care subiectul a apărut în spațiul public, nu a fost contactat vreodată pentru a da explicații, iar subiectul reapare acum în campania pentru parlamentare.

Vicepremierul Dan Barna a declarat pe 11 martie pentru Europa Liberă că audierea sa la Departamentul pentru Lupta Antifraudă a durat aproximativ 40 de minute în care a răspuns la două întrebări legate de proiectele cu fonduri europene pe care le-a derulat în trecut.

„M-au întrebat de niște formulare, dacă semnătura respectivă îmi aparține. Am confirmat lucrul acesta, nu era nici o problemă. Am clarificat de ce nu era un conflict de interese. Acestea au fost cele două subiecte abordate, lucrurile sunt clarificate”, a dezvăluit vicepremierul pentru Europa Liberă.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG