Linkuri accesibilitate

Dan Barna se răzgândește și merge în siajul lui Cioloș: USR poate intra la guvenare „în orice moment”


Pentru prima dată, liderul USR, Dan Barna, ia în calcul intrarea la guvernare înainte de alegeri, fie ele la termen sau anticipate. Declarația lui vine la o zi distanță după ce Dacian Cioloș, președintele PLUS, a lăsat să se înțeleagă că partidul pe care îl conduce ar fi pregătit să guverneze.

Dan Barna, a spus, joi, că USR are resursele necesare, program și oameni competenți pentru a putea intra la guvernare în orice moment.

Putem intra la guvernare în orice moment. Avem resurse, avem program, avem oameni competenţi, dar este nevoie de o majoritate parlamentară care să facă posibile reformele de care are nevoie România. Nu mai putem prosti la nesfârşit electoratul că trebuie făcute reforme, dar de fapt să nu le facă nimeni. Considerăm că aceste reforme pot fi făcute cu o majoritate parlamentară", a declarat liderul USR, la Tulcea, citat de Agerpres.

De asemenea, Barna a mai spus că, USR va susține moțiunea de cenzură și va participa la discuții pentru a găsi „cea mai bună soluţie” a unei guvernări care să asigure perioada de interimat care să ducă în cele din urmă la alegeri anticipate.

„Nu este reală şi nu poate funcţiona ideea că s-ar putea face reforme alături de oamenii care au fost lângă Liviu Dragnea şi PSD în cei trei ani care aproape că ne-au scos din Europa. Şi atunci va fi o perioadă de tranziţie, un guvern, vom vedea în ce formulă, prin care să mergem spre alegeri anticipate. După aceste alegeri, să putem să ne asumăm o guvernare completă, consistentă, prin care chiar să facem aceste reforme de care România are o fundamentală nevoie", a mai spus Dan Barna.

În urmă cu doar o zi, întrebat dacă își menține decizia ca USR să nu intre la guvernare acum, Barna a spus că rămâne consecvent, considerând că alegerile anticipate sunt soluţia corectă în actualul context politic actual.

„Vom susţine însă parlamentar orice guvern fără PSD care va acoperi această perioadă interimară până când vor fi organizate aceste alegeri anticipate. Acestea ar putea fi organizate, eventual, odată cu alegerile locale", a spus Barna.

Pe de altă parte, Dacian Cioloș, liderul PLUS, partenerul de alianță al USR, a declarat, miercuri, la Digi24, că formațiunea sa este „gata” să își asume guvernarea „pentru a pune România pe o direcție sănătoasă”.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG