Linkuri accesibilitate

De ce a anulat PSD mitingul din București. Codrin Ștefănescu: Romexpo e prea mic pentru noi


București, Mitingul PSD din 2018
București, Mitingul PSD din 2018

Mitingul pe care PSD voia să-l organizeze duminică în București a provocat tensiuni în partid, iar în final a fost contramandat. Secretarul general, Codrin Ștefănescu a declarat pentru Europa Liberă că nu au vrut să perturbe toate activitățile de campanie.

PSD dorea să aducă 150.000 de oameni îmbrăcați în alb care să transmită un mesaj de forță în București. Ideea i-a apartinut lui Codrin Ștefănescu, dar s-a izbit de reticența mai multor lideri locali, care au spus că nu au de unde să scoată atâția oameni și că vor fi probleme cu transportul. Mai mult, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, și Marian Oprișan, liderul de la Vrancea, chiar au refuzat participarea la miting.

Discuțiile au început marți și au continuat miercuri la sediul PSD din Băneasa, iar sursele Europei Libere spun că au fost extrem de tensionate, Codrin Ștefănescu încercând până în ultimul moment să-i convingă să organizeze totuși mitingul. Mai ales că acesta fusese deja anunțat oficial și chiar se trimisese o adresă către primăria Capitalei pentru rezervarea Romexpo. Numărul de participanți urma să fie de 150.000 de oameni. De fapt, sursele noastre spun că PSD nu reușea în realitate să aducă mai mult de 50.000 de oameni. Și aceia problematici.

Miercuri însă pus în fața problemelor ridicate de liderii locali, PSD a fost nevoit să dea înapoi. ”Am fi blocat toate activitățile de campanie. Anulăm doar această acțiune de la București, în rest toată lumea rămâne în campanie, inclusiv mitingul de la Târgoviște” a declarat Codrin Ștefănescu pentru Europa Liberă.

De fapt, PSD și-ar fi dorit un miting mare în Piața Victoriei, așa cum a fost cel din 2018, dar Romexpo s-a dovedit a fi prea mic pentru un partid atât de mare.

”Pe platoul de la Piața Romexpo intră maxim 110.000-120.000 de participanți, noi deja anunțasem 150.000 de participanți. Dacă țineam acest miting, era foarte multă înghesuială. Colegii care doreau acest miting, îl doreau mai mare, iar în București nu puteam decât în Piața Victoriei sau în Piața Constituției. Dacă îl făceam în cursul săptămânii, că nu mai aveam timp, că săptămâna viitoare era ultima de campanie, blocam tot Bucureștiul. Analizând toate aceste lucruri am ajuns la concluzia că mai bine anulăm toată acțiunea de la București, toată lumea rămâne în campanie, în teritoriu, în programul pe care îl avea”, a spus Codrin Ștefănescu.

Secretarul general al PSD neagă faptul că partidul s-ar fi temut de contramanifestații, așa cum a tot avut parte în ultimele săptămâni.

Stire în curs de actualizare

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG