Linkuri accesibilitate

Donald Trump își anunță candidatura pentru Casa Albă


Donald Trump a anunțat că dorește să fie candidatul Partidului Republican la alegerile din 2024 într-un context nefavorabil după pierderile suferite de candidații pe care i-a susținut la votul din alegerile generale de săptămâna trecută.
Donald Trump a anunțat că dorește să fie candidatul Partidului Republican la alegerile din 2024 într-un context nefavorabil după pierderile suferite de candidații pe care i-a susținut la votul din alegerile generale de săptămâna trecută.

Donald Trump şi-a depus marţi candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024, transmite CNN. Fostul preşedinte american a oficializat această candidatură într-un document transmis Comisiei Electorale Federale cu câteva momente înainte de a face anunţul în faţa susţinătorilor săi la reşedinţa din Mar-a-Lago, Florida.

„Pentru a face America măreaţă şi glorioasă din nou, îmi anunţ în această seară candidatura pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite", a declarat Trump.

Donald Trump a dat asigurări că America s-a „întors", imediat după oficializarea candidaturii la preşedinţia Statelor Unite. „Aceasta nu va fi campania mea, aceasta va fi campania noastră a tuturor”, a mai spus Trump.

„Nu mă îndoiesc că până în 2024, din păcate, va fi mult mai rău și oamenii vor vedea clar ce s-a întâmplat și se întâmplă cu țara noastră – iar votul va fi mult diferit”, a susținut Trump, potrivit CNN.

Miliardarul republican a reamintit, în termeni idilici, situaţia naţiunii din primul său mandat, descriind o ţară în pace, prosperă şi respectată pe scena internaţională în faţa unei audienţe formate din activişti loiali, adunaţi în marea sală de recepţie din luxoasa sa reşedinţă.

Trump își anunță candidatura
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:34 0:00

Mult aşteptata campanie a lui Trump vine în contextul în care fostul preşedinte încearcă să recupereze voturile alegetărilor după performanţa sub aşteptări a Partidului Republican în alegerile de la mijlocul mandatului.

Republicanii nu au reuşit să obţină o majoritate în Senat, au eşuat în eforturile lor de a ocupa mai multe locuri la nivel statal şi nu au reuşit încă să obţină o majoritate în Camera Reprezentanţilor, evoluţii care i-au forţat pe Trump şi pe alţi lideri de partid să adopte o poziţie defensivă.

Marţi seară, Donald Trump a recunoscut pierderile suferite de partidul său, dar nu a contestat rezultatele - o schimbare marcantă faţă de modul în care a tratat de mult timp propria sa înfrângere în alegerile prezidenţiale din 2020.

Trump a spus că alegătorii „nu au realizat încă întreaga amploare şi gravitate a durerii prin care trece naţiunea noastră", iar apoi a prezis că până în 2024 „votul va fi mult diferit".

Donald Trump, anchetat pentru atacul asupra Capitoliul SUA

Cea de-a treia candidatură prezidenţială a lui Trump coincide cu o perioadă de pericol juridic sporit, în condiţiile în care oficialii Departamentului de Justiţie care îl investighează pe el şi pe asociaţii săi revin asupra perspectivei de punere sub acuzare, mai scrie CNN.

Fostul preşedinte este anchetat în prezent pentru activităţile sale de dinainte şi din timpul atacului din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA şi pentru păstrarea de documente clasificate la proprietatea sa de la Mar-a-Lago după ce a părăsit funcţia.

În timp ce predecesorul său Donald Trump a anunţat o a treia candidatură la Casa Albă, preşedintele Joe Biden a scris pe Twitter: „Donald Trump a dezamăgit America", transmite CNN.

Tweetul de pe contul oficial al lui Biden include un videoclip care atacă bilanţul lui Trump în funcţie, inclusiv în ceea ce priveşte economia, locurile de muncă, asistenţa medicală, „alinierea extremiştilor", „atacarea drepturilor femeilor" şi „incitarea unei mulţimi violente".

Mesajul lui Biden a apărut la jumătatea discursului de anunţ al lui Trump de la Mar-a-Lago.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG