Linkuri accesibilitate

Liviu Dragnea contestă în instanță retragerea dreptului la muncă


Captură din timpul interviului dat de Liviu Dragnea, din închisoare, fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, acum jurnalist la Realitatea PLUS

Fostul președinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, acum în închisoare, a depus o contestație în instanță împotriva deciziei penitenciarului Rahova, care i-a retras dreptul de a munci la atelierul închisorii. Sancțiunea i-a fost aplicată liderului PSD în consecința interviului dat fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, acum jurnalist la Realitatea Plus, pe skype.

Interviul a fost difuzat în mai multe tranșe de Realitatea Plus și a marcat o reintrare a lui Dragnea, din închisoare, în jocurile politice din PSD.

Contestația a fost depusă joia trecută și urmează să fie judecată pe 8 septembrie, arată G4Media care citează portalul instanţelor.

Liviu Dragnea a fost sancționat cu retragerea dreptului la muncă, pentru că nu a primit dreptul de a acorda vreun interviu din închisoare, dar s-a prevalat de dreptul pe care orice deținut îl are în pandemie de a purta convorbiri cu apropiați și membri ai familiei pe skype.

Dreptul la muncă este un beneficiu care aduce după sine, pe lângă antrenarea în activități în timpul perioadei de detenție, reducerea pedepsei.

Fostul președinte al PSD, condamnat pentru corupție la trei ani și șase luni de închisoare pe 27 mai 2019 în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de protecție a copilului Teleorman, a acordat un interviu fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, acum jurnalist la Realitatea Plus.

Interviul, difuzat cu o zi înainte de punerea sa sub acuzare în dosarul Tel Drum, în care a fost citat ca inculpat și nu ca suspect, ca până acum, s-a arătat a fi o reintrare a sa, din închisoare, în jocurile de putere ale PSD înainte de congresul de alegeri, și un avertisment către fostul său prieten Vasile Dîncu, citat și el cu mandat în același dosar, în care exista riscul să facă declarații nefavorabile fostului coleg de partid.

A.Alexandrescu: „S-a dezgropat dosarul Teldrum, am văzut că îl vor aduce cu mandat pe Dâncu să dea declarații. E presat și el?”

L.Dragnea: „Eu sper să nu, nu știu ce gânduri și obiective are. În schimb, eu, indiferent ce a spus el, nu mă dezic de el, pentru că eu nu pot să șterg cu buretele atâtea discuții avute cu un om la care am ținut foarte mult. Mâine sunt citat la DNA în dosarul Teldrum. E resucitat brusc, înainte de campania electorală, ca să se dezbată despre acest dosar. Sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au facut două drumuri. Și domnul Șova s-a trezit și el că trebuie sa facă denunțuri și bineînțeles că vrea și el să dea testul cu detectorul de minciuni. Și după ce s-a întâmplat cu Nițulescu, după ce inițial a zis DA, în fața aparatului a zis că renunță.”

Înainte ca interviul să fie difuzat, Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis pentru Europa liberă că nu a autorizat acordarea vreunui interviu de fostul președinte PSD.

Numai că, pentru a putea ieși în presă, Dragnea s-a prevalat de dreptul său de deținut la discuții pe skype.

După acordarea interviului, ANP a anunțat că a cerut să fie verificate condițiile în care i-a fost acordat acest „drept” deținutului Dragnea.

Și acordarea dreptului la discuție și restricția de a mai munci sunt acordate sau restricționate exclusiv de penitenciarul Rahova, unde este deținut Liviu Dragnea și unde, potrivit specializării sale profesionale, Dragnea lucrează la garajul închisorii.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG