Linkuri accesibilitate

DSP, despre pasagera de la Cluj: Puțin probabil să fie infectată


Medicii clujeni nu cred că tânăra care a aterizat marți de la Varșovia ar fi infectată cu coronavirus, dar o țin izolată, preventiv, 14 zile, în spitalul de boli infecțioase

Pasagera care a aterizat marți la Cluj-Napoca, de la Varșovia, și care a anunțat că a intrat în contact cu persoane cu coronavirus, rămâne în continuare internată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca pentru 14 zile, dar medicii cred că este „puțin probabil” ca aceasta să fie infectată cu coronavirus.

„În cursul zilei de marți, pe aeroportul din Cluj-Napoca, din cursa Varșovia-Cluj-Napoca, a fost preluată o persoană care a anunțat anterior că este posibil să fi venit în contact cu o persoană cu suspiciune de infecție cu coronavirus. A fost alertat aeroportul, și conform procedurii, aeronava a fost garată. Medicul epidemiolog din DSP a efectuat ancheta epidemiologică conform procedurilor. În urma anchetei s-a decis, ca măsură profilactică, persoana este asimptomatică, izolarea în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca pentru o perioadă de până la 14 zile și prelevarea de probe conform metodologiei. În urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase medicii specialiști consideră puțin probabil ca persoana să fie infectată cu coronavirus”, se arată în comunicatul DSP Cluj.

Totodată, s-a făcut o evidență cu ceilalți pasageri ai aeronavei, pentru a putea fi contactați și monitorizați, și li s-a recomandat ca, în cazul apariției unor simptome, să se adreseze serviciului de urgență 112, mai transmite Direcția de Sănătate Publică Cluj.

Până în prezent, Franța și Germania au anunțat cazuri de coronavirus, dintre statele europene. În Franța sunt trei cazuri, confirmate pe 24 ianuarie, la persoane care călătoriseră recent în China.

La nivel mondial, sunt cazuri confirmate în Statele Unite, Japonia, Coreea de Sud, Vietnam, Singapore, Malaezia, Nepal, Franța, Canada, Australia și Sri Lanka.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat, marți, un nou bilanț al epidemiei de coronavirus: 106 persoane au decedat, 4.515 cazuri sunt confirmate. Ministerul Educației a decis să amâne începerea școlii pe termen nedeterminat.

Citește și:

Tot ce știm din surse științifice despre noul virus din China

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG