Linkuri accesibilitate

După Timișoara, demiteri la DSP Arad, Brașov și Vâlcea


Imagine generică
Imagine generică

Pe lângă demiterea de la Direcția de Sănătate Publică Timiș, ministrul Sănătății Nelu Tătaru i-a demis și pe șefii direcțiilor de sănătate publică din județele Arad, Brașov și Vâlcea. Până luni, în județul Arad erau confirmate 157 de cazuri de infectare cu coronavirus, în Timiș 181, în Brașov 138, iar în Vâlcea 8.​

Informația a fost confirmată pentru Europa liberă de Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Conducerea DSP Brașov a fost schimbată după ce autoritățile județene braşovene monitorizează două focare de coronavirus, în Codlea şi comuna Tărlungeni, aflate în apropiere de municipiul Brașov, unde a crescut amenințător numărul de cazuri.

Andrea Neculau, președinte al Asociației Medicilor de Familie din Brașov, devine șef al Direcției de Sănătate Publică Brașov și preia șefia instituției cu derogare, pentru că ea nu este funcționar public, transmite Radio Brașov FM.

După demisia Ancăi Bertea, în luna martie, șefia instituției a fost asigurată de Mihaela Zichil, numită prin delegare, de la Compartimentul de Resurse Umane al DSP unde lucra din 2014.

Neculau este președinte al Asociației Medicilor de Familie din Brașov și, din 2018, în conducerea Societăți Naționale a Medicilor de Familie.

Andrea Neculau este, de asemenea, cadru universitar la Universitatea Transilvania, la Facultatea de Medicină.

Șeful DSP Arad și-a dat vineri demisia, după ce chiar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus în aceeași zi că ia în calcul demiterea sa, în consecința directă a faptului că Aradul este unul dintre cele trei focare de infecție cu coronavirus.

Luni seară, pe site-ul DSP Cătană încă figura ca director executiv.

Cătană a fost protagonistul unui episod înregistrat cu camera ascunsă în care le insulta pe cadrele medicale trimise în vamă fără echipamente de protecție.

Conducerea DSP Vâlcea ar putea fi preluată de controversata Mihaela Brănescu, scrie presa locală, care spune că Brănescu a mai fost șefa direcției între 2013 și 2015.

Conducerea DSP Timiș a fost schimbată după ce 25 de persoane, personal medical şi paciente de la maternitatea Odobescu au fost infectate cu coronavirus, aceasta fiind a doua schimbare a conducerii DSP Timiş, în plină criză de coronavirus.

Mariana Rădulescu, schimbată luni, a înlocuit-o în funcţie pe Cornelia Malac, care a fost eliberată din funcţie de Ministerul Sănătăţii, în urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini care o înfăţişau într-o conferinţă de presă, bâlbâindu-se în legătură cu informaţiile despre cazurile de coronavirus de la Timişoara.

„Începând cu data de 6 Aprilie, la conducerea DSPJ Timiș este numita, prin ordin de ministru, Dr. Mihaela Daniela Vâlcovici, pe funcția de director executiv.

Este medic de medicină internă și cardiologie și vine din echipa Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara, după o activitate de peste zece ani. Parcursul profesional al dr. Vâlcovici include practica de specialitate şi cercetare în centre din țară și străinătate.

Numirea sa la conducerea DSPJ Timiș vine într-un moment de maximă importanţă pentru gestionarea segmentului de sănătate publică pentru populație”, a transmis DSP Timiș.

XS
SM
MD
LG