Linkuri accesibilitate

ELCEN dă în judecată Primăria Capitalei pentru recuperarea datoriei RADET


La grefa Tribunalului Bucuresti a fost înregistrată cererea de atragere a răspunderii patrimoniale a PMB, prin care se solicită obligarea la plata creanței RADET către ELCEN în cuantum de 3,83 miliarde de lei, anunță Sierra Qudrant, citat de Mediafax.

PMB avea posibilitatea de a achita doar 1,1 miliarde de lei (suma rezultată în urma raportului de reevaluare a creanței, întocmit de un evaluator independent), adică la valoarea de piața a creanței estimată în cazul vânzării forțate către un potențial cumpărator, precizează administratorul insolvenței ELCEN, Sierra Quadrant, care apreciază că PMB este principalul vinovat atât pentru situația deplorabilă a RADET, cât și pentru sumele restante acumulate de aceasta.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea „a avut la dispoziție multiple variante, însă a ales să nu facă nimic. Chiar dacă în mandatul doamnei Firea s-au acumulat doar o parte din datoriile totale ale RADET, întrucât a ales să cheltuiască banii bucureștenilor pe vouchere, vacanțe și reclame la companiile de stat, cu siguranță în acest mandat a definitivat distrugerea RADET și periclitarea situației economice a ELCEN", spune Ovidiu Neacșu, partener fondator Sierra Quadrant.

Nici la Focșani situația nu arată bine

Societatea de termoficare din orașul Focșani a intrat în insolvență din cauza datoriilor foarte mari. Autoritățile locale au optat pentru această variantă în condițiile în care societatea are datorii de peste 70 de milioane de lei.

Cererea Primăriei a fost aprobată de Tribunalul din Vrancea, iar surse din cadrul municipalității susțin că în iarna următoare societatea va continua să funcționeze și să livreze agent termic în blocurile din Focșani.

Judecătorii de la Tribunalul Vrancea au acceptat solicitarea Primăriei Focșani încă de la prima înfățișare. Decizia luată joi stabilește că societatea Enet intră în insolvență sub coordonarea unui administrator judiciar.

Reprezentanții Primăriei Focșani susțin că insolvența nu va duce la întreruperea în următoarele luni a activităților societății care alimentează cu agent termic blocurile din Focșani. Mai mult, municipalitatea intenționează să salveze societatea printr-un proces de reorganizare

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG