Linkuri accesibilitate

Elena Lasconi a fost desemnată candidata USR la alegerile prezidențiale. A fost ales și Biroul Național


Elena Lasconi este candidatul USR la alegerile prezidenţiale.
Elena Lasconi este candidatul USR la alegerile prezidenţiale.

USR a validat noul Birou Naţional al partidului. Din noua conducere fac parte, printre alţii, Clotilde Armand, Allen Coliban, Dominic Fritz, Stelian Ion, Radu Mihaiu, Ionuţ Moşteanu, Claudiu Năsui, Cristina Prună, Vlad Voiculescu.

Cei 24 de membri ai Biroului Naţional au fost aleşi prin votul celor 600 de delegaţi care au participat la Congresul extraordinar USR, organizat sâmbătă, transmite News.ro.

Potrivit statutului USR, cel de-al 25-lea membru al Biroului Naţional este preşedintele partidului, ales prin votul electronic al tuturor membrilor.

„Când am vorbit despre reconstrucţia partidului, nu am aruncat vorbe în vânt. Eu am promis – şi de asta mă ţin – că voi aduce voci reprezentative din partid, alese democratic, la aceeaşi masă şi vom arăta împreună că USR este singura speranţă pentru o Românie care pare că s-a colorat toată în roşu”, a declarat Elena Lasconi.

Desemnarea Biroului Național USR are loc după ce, sâmbătă, președinte formațiunii Elena Lasconi, a fost desemnată candidată la președinția României.

La momentul în care câștigat funcția de președinte al USR, Elena Lasconi a declarat că are nevoie de un Birou Național al partidului care să o ajute să pornească reconstrucția partidului.

Știrea inițială

Elena Lasconi este candidatul USR la prezidenţiale după ce, la Congresul USR de sâmbătă, a obținut peste 94% din voturile delegaților. Lasconi a cerut forţelor de dreapta să susţină proiectul USR pentru prezidenţiale şi a spus că e deschisă la discuții cu președintele PNL, Nicolae Ciucă.

„Fac apel la partidele de dreapta să vină să susţină proiectul la prezidenţiale al USR. Spun asta pentru că singura prosperitate pentru România este dreapta, din punctul meu de vedere. În ceea ce îl priveşte pe domnul Ciucă, este militar de carieră, este un om cumsecade. Aş vrea să cântărească bine ceea ce se întâmplă cu PSD în ţară şi, dacă nu vrea ca PSD să ajungă la Cotroceni, să vină să susţină un proiect de dreapta”, a declarat președinta USR.

Elena Lasconi a declarat că doar prin unitate se poate salva democraţia din România.

„Mă uit la voi şi simt speranţă. Speranţa că anul acesta, împreună, uniţi, vom putea salva democraţia din România. Aţi văzut bine, după 9 iunie, ţara este roşie, avem un singur partid stat - PSD. Practic suntem pe cale să auzim o singură voce într-o Românie cu 19 milioane de români. Aceeaşi voce care a destrămat poporul vreme de 34 de ani şi care a gonit de aici de acasă alte cinci milioane de români”, a mai spus Elena Lasconi, după ce a fost desemnată candidata USR la alegerile prezidențiale.

Elena Lasconi a mai declarat că acest an va fi cel mai greu din istoria USR.

„Dacă veniţi alături de mine, nu va fi uşor, va fi cel mai greu. Dar vom câştiga, vom câştiga”, a afirmat Elena Lasconi.

Alegerile prezidențiale sunt programate în luna septembrie, însă PNL poartă negocieri în coaliția de guvernare cu PSD pentru mutarea lor în noiembrie.

În cursa internă pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale s-au mai înscris Dumitru Stanca și Octavian Berceanu.

La Congresul USR de sâmbătă urmează să se desemneze și noii membri ai Biroului Naţional.

Biroul Naţional USR este structura executivă de conducere a partidului, formată din 24 membri şi preşedintele partidului. Aproape 200 de membri USR s-au înscris în competiţia pentru un loc în Biroul Naţional al USR.

Desemnarea Elenei Lasconi pentru candidatura la prezidențiale vine după ce ea a devenit și președinte al formațiunii.

Ea a câștigat funcția cu un procent de 68,14% din voturile exprimate. Lasconi a declarat, după ce a fost aleasă preşedintă a partidului, că va începe reconstruirea USR.

Schimbarea conducerii USR are loc după rezultatele slabe obținute de formațiunea politică la alegerile europene și locale din 9 iunie.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG