Linkuri accesibilitate

Eugen Teodorovici cere în instanță amânarea Congresului PSD


Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici continuă războiul prin instanțe cu actuala conducere interimară a PSD. După ce miercuri a depus o solicitare prin care cere să fie recunoscut oficial de Autoritatea Electorală Permanentă și de instituțiile cu atribuții în domeniu drept singurul membru al conducerii executive a social-democraților, senatorul PSD a revenit joi cu alte două acțiuni în instanță.

Astfel, fostul ministru a depus o cerere de ordonanță președințială în care cere ca instanță să dea o hotărâre judecătorească în care să amâne lucrările Congresului Extraordinar al PSD programat pentru sâmbătă, 22 august.

Instanța va discuta vineri, de la ora 11, solicitarea făcută de Eugen Teodorovici.

El motivează, în cererea depusă în instanță și publicată pe Facebook, că este singurul reprezentant legal al PSD prin faptul că a fost ales președinte executiv la ultimul Congres, iar toate deciziile luate după demisia Vioricăi Dăncilă de conducerea interimară Marcel Ciolacu- Paul Stănescu ar fi nelegale.

De altfel, obiectul celei de-a doua solicitări îl reprezintă exact anularea tuturor deciziilor luate de PSD după preluarea interimară a conducerii de către Marcel Ciolacu și Paul Stănescu și dispunerea de către AEP a unui control privind legalitatea documentelor primite de la PSD după 29 noiembrie.

Acțiunile lui Teodorovici vin cu câteva zile înainte de Congresul PSD în care și-a depus candidatura pentru șefia PSD împotriva lui Marcel Ciolacu.

În cadrul ședinței de miercuri, Marcel Ciolacu a cerut Comitetului Executiv să îi permită lui Eugen Teodorovici să candideze pentru funcția de președinte al PSD. Comisia de validare a candidaturilor a prezentat Comitetului Executiv un document în care se arată că dosarul de candidatură al senatorului este incomplet, nu are în spate o moțiune – listă de nume pentru funcțiile de președinte, vicepreședinte, secretar general, prim-vicepreședinte, nu are susținerea organizației din care face parte și nici un program politic prezentat.

Eugen Teodorovici a încercat să ia parte la întreagă ședință de astăzi a Comitetului Executiv, dar i s-a transmis că nu are acest drept și a fost dat afară din sală.

Momentul a fost tensionat, susțin cei din Comitetul Executiv pentru Europa Liberă.

Ciolacu și Teodorovici au început să strige unul la altul, Teodorovici spunea că are dreptul să stea la ședință, iar Ciolacu afirma că nu, că așa prevede Statutul. Paul Stănescu a intervenit și i-a spus lui Teodorovici că a avut cu el o discuție înainte de prezidențiale și că i-a promis că este om de onoare și se va retrage din funcția de președinte executiv dacă se pierd alegerile. Teodorovici i-a replicat că el nu a pierdut alegerile”, au descris momentul surse din PSD.

XS
SM
MD
LG