Linkuri accesibilitate

Eugen Teodorovici lansează un atac la Marcel Ciolacu și anunță că votează moțiunea de cenzură


Eugen Orlando Teodorovici este un critic al actualei conduceri interimare a PSD și afirmă că depunerea moțiunii de cenzură ar fi o tactică pentru întărirea poziției lui Marcel Ciolacu la Congresul social-democraților, care are loc la finalul acestei săptămâni.

Fostul preşedinte executiv al PSD Eugen Teodorovici anunță că votează oricând o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban și lansează un atac la adresa liderului interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Fostul ministru de finanțe în Guvenul Dăncilă afirmă, într-o postare pe facebook, că Marcel Ciolacu nu a făcut nimic pentru a opri „dezastrul” făcut de Guvernul Orban și sugerează că un lider interimar, cum este Ciolacu, ar fi ilegitim.

Teodorovici nu a semnat moțiunea de cenzură depusă de PSD.

Teodorovici spune că va vota moţiunea şi pentru că a susţinut de foarte mult timp nevoia depunerii acesteia, „în ciuda unor tertipuri folosite chiar de conducerea actuală ilegitimă a PSD, doar pentru întârzierea şi amânarea acestui moment”, adăugând că nu are încredere în PSD-ul condus de Marcel Ciolacu.

„Şi de ce, brusc, doar la finalul lunii iulie, sub marea presiune populară, într-un CEX PSD ferit de ochii lumii, s-a decis ca atât Congresul, cât şi depunerea moţiunii de cenzură să se desfăşoare în luna august, aproape simultan şi fără a ţine cont de veşnica scuză a trecerii de starea de alertă?”, mai spune fostul ministru de Finanțe.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, luni, depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban, pe care l-a calificat drept ”cel mai dezastruos Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani”. El a adăugat că Eugen Teodorovici este singurul parlamentar care nu a semnat moţiunea.

Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis luni seara ca moţiunea de cenzură a PSD să fie citită într-un plen reunit care va avea loc pe 20 august. Votul şi dezbaterea moţiunii vor fi stabilite într-o altă şedinţă a conducerii reunite a Parlamentului.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG