Linkuri accesibilitate

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, ales vicepreședinte al PPE


Siegfried Muresan, europarlamentar liberal.

Eurodeputatul Siegfried Mureșan a fost ales, joi, vicepreședinte al Partidului Popular European la Congresul care a avut loc la Zagreb, în Croația, el precizând că un obiectiv prioritar al mandatului său va fi Bugetul multianual al Uniunii Europene post-2020.

„În mandatul meu de vicepreședinte, voi lupta în primul rând ca Partidul Popular European să fie partidul european care contribuie decisiv la întărirea României în Uniunea Europeană. Vreau ca Partidul Popular European să fie în continuare partidul care rezolvă problemele oamenilor, partidul care nu se joacă cu temerile europenilor, ci care oferă soluții ce funcționează în realitate”, a declarat după votul din Congresul PPE Siegfried Mureșan, informează Mediafax.

El a mai precizat că un obiectiv prioritar al mandatului său va fi Bugetul multianual al Uniunii Europene post-2020, care ar trebui să fie „adecvat priorităților propuse”.

„Dacă vrem să facem mai mult pentru oameni, ne trebuie și o finanțare pe măsură. Voi sprijini acest obiectiv și din Parlamentul European, unde sunt vicelider al Grupului PPE responsabil pentru buget. PPE a câștigat ultimele 4 alegeri europene. Pentru a continua să câștigăm în viitor, trebuie să evoluăm, trebuie să ținem pasul cu așteptările oamenilor, inclusiv cu noile așteptări ale tinerilor. De aceea, o altă prioritate a mea va fi să reprezint interesele noii generații. Este datoria noastră să echipăm tinerii europeni cu acele aptitudini de care au nevoie într-o Europă unită. Cum 65% din angajatori apreciază experiența internațională a viitorilor angajați, obiectivul meu este să extindem toate acele programe care încurajează mobilitatea, precum Programul de mobilitate universitară «Erasmus». Voi lucra îndeaproape cu noul președinte al PPE, Donald Tusk. Este un prieten al României, un om politic care înțelege foarte bine așteptările poporului român de la Uniunea Europeană”, a mai spus Siegfried Mureșan.

Numele lui Siegfried Mureșan a fost vehiculat pentru funcția de comisar european din partea României în comisia condusă de președinta-aleasă Ursula von der Leyen, însă alegerea Bucureștiului a fost liberala Adina Vălean.

Aproximativ 2.000 de persoane din 40 de țări, dintre care 719 delegați cu drept de vot, au fost prezenți ieri și astăzi la lucrările Congresului PPE de la Zagreb.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG