Linkuri accesibilitate

Imagini aeriene cu urmările incendiului și exploziilor din Crevedia.

Explozii la Crevedia | Patru dosare penale deschise, trei decese și 58 de răniți. Doi, în stare gravă, intubați și ventilați mecanic

Trei persoane au murit, iar alte 58 sunt rănite, din care 39 sunt pompieri aflați la locul intervenției în timpul celei de a doua explozii care a avut loc pe 26 august la o stație GPL din Crevedia/județul Dâmbovița, aflată la 27 de kilometri de București.

09:36 27.8.2023

România nu are, în continuare, un spital pentru arși. Mesajul Alexandrei Furnea, supraviețuitoare rănită în incendiul de la Colectiv

În ciuda precedentului de la Colectiv, unde au murit 64 de oameni, România nu are în continuare un spital de arși și nu este pregătită pentru tragedii precum cea de sâmbătă seara.

„Să nu credeți vreo clipă că acum avem tot ce ne trebuie. Nu avem. Spitalele tot nepregătite sunt, iar nosocomialele continuă să ucidă. Dragi autorități, stimați miniștri, dați-le marilor arși de la Crevedia șansa pe care ne-ați refuzat-o nouă. Nu îi lăsați și pe ei să moară, ca să ascundeți neputințele sistemului medical, devastat de corupție, și ca să vă protejați funcțiile. Transferați-i în străinătate acum, nu peste o săptămână. Cerșiți, dacă este necesar, locuri. Implorați-i să ne primească răniții. Dovediți că România a învățat ceva din Colectiv”, a scris pe pagina sa de Facebook Alexandra Furnea înainte de activarea mecanismului UE de protecție civilă.

Alexandra Furnea
Alexandra Furnea
09:42 27.8.2023

De ce erau pompierii atât de aproape de locul incendiului înainte de a doua explozie? Raed Arafat: Erau și case afectate, nu doar cisterne, pompierii au împiedicat propagarea focului

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat duminică de ce s-au aflat atât de aproape de locul incendiului pompierii răniți grav în a doua explozie, deși au trimis roboți în locul lor ca să stingă incendiile.

Arafat a declarat că, în afară de stația GPL erau mai multe case afectate, care aveau nevoie urgentă de intervenție ca să nu se propage focul.

„Intervenția nu era doar pe cisterne ci și pentru a evita propagarea. Pompierii și-au făcut rolul, decizia lor de a interveni și a răci zona, cu un anumit risc asumat, a fost o decizie pe care nu o pot comenta negativ. Oamenii și-au făcut treaba așa cum trebuie, din păcate asumându-și anumite riscuri la locul intervenției. Cred că e ceva ce în viitor va fi foarte atent aplicat, și asta e perimetrul. Civilii și indiferent cine în afara pompierilor să nu intre în zona care este expusă în apropierea incendiului. Partae de media, locatari, civili care se uită trebuie să fie foarte departe de zona cu risc. Am mai pățit-o la Mihăilești, iar respectarea unui perimetru de siguranță, evacuarea și mesajele care se dau sunt pentru protecția celor care sunt în zonă. Când pompierul spune: îndepărtați-vă, să se depărteze, pentru că e risc”, a declarat Arafat.

09:44 27.8.2023

Centrul Infotrafic: Circulația oprită pe DN 1A Bucureşti-Ploieşti, în Crevedia

Circulația este în continuare oprită pe ambele sensuri pe DN 1A București-Ploiești, în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, pentru a permite lichidarea totală a incendiului, transmite Centrul Infotrafic. Traficul rutier este deviat pe DC 77A – DJ 701B – DN 7 Tărtășești, pe sensul către Ploiești, iar pe celălalt sens, circulația este deviată pe DJ 101B Periș – Tâncăbești – DN1.

09:52 27.8.2023

Doi răniți au ajuns la Bruxelles. Arafat: Pacienţii cu arsuri pe mai mult de 80% din suprafaţa corpului nu pot fi transferaţi


Ministerul Sănătății anunță că aeronava militară care transporta doi pacienți răniți în exploziile de la Crevedia a aterizat la Bruxelles.

„Până acum am transferat patru (pacienţi - n.r.), sunt pe calea aerului, cu două avioane militare, transferaţi doi pompieri în stare critică şi care au plecat către Spitalul Militar de la Bruxelles şi alte două persoane civile care au plecat către un spital pentru arşi din Milano. Astăzi va fi cel puţin încă un transfer făcut şi primim de la Ministerul Sănătăţii, de la spitalele unde sunt internaţi pacienţii vom primi rapoartele medicale şi bineînţeles pe baza rapoartelor medicale noi deja avem locuri care ni s-au asigurat de către diferite ţări, pe baza fie a discuţiilor bilaterale, fie a activării Mecanismului de Protecţie Civilă European. Deci da, vor fi transferuri astăzi, e posibil să fie şi mâine, depinde ce decid medicii care tratează pacienţii şi Ministerul Sănătăţii ce ne solicită să facem pentru a duce pacienţii respectivi către spitalele care au oferit locurile”, a declarat, duminică, Raed Arafat.

El a precizat că, în afară de discuţiile bilaterale cu Belgia, Italia, Austria, au fost oferite locuri prin Mecanismul de Protecţie Civilă de către Norvegia, Germania şi Bulgaria.

„Noi mai putem solicita, dacă locurile nu sunt suficiente, putem solicita locuri în plus”, a menţionat Arafat.

El a explicat că pacienţii cu arsuri pe mai mult de 80% din suprafaţa corpului nu pot fi transferaţi, pentru că nu există în protocoale din străinătate, scrie News.ro.

Arafat a arătat că nu are date exacte privind pacienţii, însă din câte ştie nu sunt mulţi cei care au arsuri pe mai mult de 80% din suprafaţa corpului, „unu sau doi”.

Şeful DSU a afirmat că medicii decid ce pacienţi sunt transferaţi în străinătate.

„Astăzi cred că după-masă va fi Austria şi Germania. O să vedem”, a adăugat el.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG