Linkuri accesibilitate

Facebook își schimbă numele. „Meta” ar reprezenta mai bine viitorul companiei


„Meta” ar reprezenta mai bine ce face și ce își propune să facă compania, a spus Mark Zuckerberg.
„Meta” ar reprezenta mai bine ce face și ce își propune să facă compania, a spus Mark Zuckerberg.

Facebook a anunțat că își schimbă numele în „Meta”, o adaptare a brandului companiei la planurile de a-și extinde activitatea dincolo de platformele de socializare, la domenii precum realitatea virtuală.

Pagina de Facebook a companiei a fost deja modificată și se numește acum Meta.

Numele diverselor produse pe care le deține: platformele Facebook, Instagram, WhatsApp vor rămâne neschimbate.

Decizia vine într-o perioadă dificilă pentru companie, care este acuzată că nu a răspuns problemelor pe care le ridică rețelele de socializare, precum afecțiunile psihologice pe care le pot declanșa sau accentua în rândul copiilor și adolescenților sau răspândirea dezinformării și a unui mediu marcat de ură și radicalizare.

Potrivit Facebook, „Meta” ar reprezenta cu acuratețe planurile companiei de a construi un așa-numit „metavers”, trecerea spre o lume virtuală, pe care o consideră următorul pas după era internetului mobil.

Mark Zuckerberg a declarat că numele Facebook nu mai era reprezentativ pentru ce face compania azi, cu atât mai mult pentru planurile sale de viitor.

BBC remarcă că și Google a făcut o mișcare similară în 2015, când și-a schimbat numele Alphabet, fără ca acesta să reușească să se impună pe piață.

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

    valican@rferl.org

XS
SM
MD
LG