Linkuri accesibilitate

Autoritățile din SUA au pus sechestru pe First Republic Bank. Activele vor fi cumpărate de JPMorgan


Vineri, 28 aprilie 2023, acţiunile First Republic Bank au scăzut cu 50% şi au fost suspendate de la tranzacţionare. (Imagine generică)
Vineri, 28 aprilie 2023, acţiunile First Republic Bank au scăzut cu 50% şi au fost suspendate de la tranzacţionare. (Imagine generică)

First Republic Bank este a treia bancă americană care dă faliment în doar două luni.

Potrivit Reuters, autoritățile americane au anunțat, luni, închiderea băncii și vânzarea activelor acesteia către JPMorgan Chase & Co. și National Association.

JPMorgan, una dintre cele mai mari instituții financiare din SUA va prelua majoritatea activelor First Republic și toate depozitele, inclusiv cele neasigurate, au spus autoritățile de reglementare într-un comunicat.

Au mai fost interesați de preluarea First Republic Bank PNC Financial Services Group (PNC.N) și Citizens Financial Group Inc (CFG.N), care au depus oferte finale duminică într-o licitație organizată de autoritățile de reglementare.

Intervenția autorităților are loc la mai puțin de două luni după ce Silicon Valley Bank și Signature Bank au dat faliment, forțând Rezerva Federală să intervină cu măsuri de urgență pentru a stabiliza piețele.

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

    valican@rferl.org

XS
SM
MD
LG