Linkuri accesibilitate

Filiala ALDE Brasov îi cere lui Tăriceanu ruperea alianței cu Ponta: ”Avionul în care ați urcat a fost deturnat”


Calin Popescu Tariceanu riscă să rămână fără partid după ce tot mai multe filiale contestă ieșirea de la guvernare
Calin Popescu Tariceanu riscă să rămână fără partid după ce tot mai multe filiale contestă ieșirea de la guvernare

Biroul Politic ALDE Brasov susține în rezoluția adoptată vineri că Tăriceanu a luat decizia alianței cu partidul condus de Victor Ponta și a susținerii unui candidat la prezidențiale din partea Pro România fără a se consulta cu ei, gest prin care le-a fost înșelată încrederea.

”Noi, de aici, din țară, am privit nedumiriți deciziile conducerii centrale de a retrage partidul de la guvernare. Dar le-am înteles. Era poate necesar ca partidul să se regrupeze pentru un alt război. Am acceptat, deci, să părăsim guvernarea, să renunțăm la cea de-a doua funcție în stat, să retragem miniștri și secretari de stat din funcții. Aparent, un act de onoare, de altfel.

Dar am renunțat până și la ideea de a desemna un candidat propriu la prezidențiale. Acest lucru e nefiresc. Noi tocmai v-am acordat toată încrederea, domnule presedinte. Și e la fel de nefiresc ca, peste noapte, noua ordine de zi să fie scrisă în agendă de domnul Ponta", se arată în rezoluție, potrivit Mediafx.

Acest gest, spune filiala din Brașov, după trei ani de guvernare cu PSD. înseamnă pierderea identității liberale, abandonarea "crezului liberal,a spiritului liberal și principiilor care ne-au ținut anii aceștia".

"Nu stă în fibra noastră și nu acceptam să ne pierdem identitatea. Știm că politica e arta compromisului, dar prin infiltrarea lui Ponta și Tudose, compromisul dă pe dinafară și înăbușe credința liberală”.

Victor Ponta este numit ”lupul îmbrăcat în blană de oaie”, care va reuși să-i îmbrace și pe ei în ”cămăși cu epoleți”.

”Nu ne cereți să urcăm în avion cu un pirat deghizat în copilot iscusit. Dacă mai sunteți pilot și comandant, gândiți-vă la pasageri. Dacă mai sunteți lider, gândiți-vă la țara asta și la oamenii ei", scriu membrii ALDE Brasov.

Filiala din Brașov nu este singura care are această poziție, iar ALDE se află în plină disoluție. Deja partidul a pierdut grupul parlamentar de la Camera Deputaților, iar mai mulți lideri au cerut organizarea unui congres care să ia o decizie în ce privește viitorul partidului și chiar funcția de președinte deținută de Tăriceanu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG