Linkuri accesibilitate

Firea se ceartă cu Renate Weber pentru ridicarea mașinilor și „cocalari”: „Tinde să devină avocatul nesimțirii”


Gabriela Firea: „Avocatului Poporului nu-i mai rămâne decât să se ocupe de cocalari!”
Gabriela Firea: „Avocatului Poporului nu-i mai rămâne decât să se ocupe de cocalari!”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, o ceartă pe Renate Weber, Avocatul Poporului, după ce aceasta a solicitat Prefecturii să atace decizia municipalității de a ridica cu poliția locală mașinile parcate neregulamentar.

„Instituţia Avocatul Poporului tinde să devină avocatul nesimţirii! Ne şicanează şi ceartă că îi deranjăm pe prost-crescuţii care blochează cu maşinile: spitale, şcoli, locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi, instituţii, linii de tramvai, staţii de autobuz, chiar proprietăţi private, sub pretextul că 'am coborât să-mi iau ţigări'... şi se mai întorc după vreo două ore! S-a rezolvat cazul Caracal, s-au epuizat toaletele în curte ale şcolilor din mediul rural, în toate spitalele din ţară e ca în America! Totul este perfect! Avocatului Poporului nu-i mai rămâne decât să se ocupe de cocalari!", a scris nervos Gabriela Firea, pe Facebook.

Reacția virulentă a primarului general vine după ce vineri Renate Weber, Avocatul Poporului, a solicitat prefectului de Bucureşti să atace în contencios hotărârea municipalității de a ridica mașinile staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a străzilor care țin de Primăria Capitalei.

Motivul era simplu: polițiștii locali nu pot dispune ridicarea mașinilor ca urmare a încălcării Codului Rutier, ci doar polițiștii rutieri. „Nesocoteşte normele legale în aplicarea cărora a fost dată şi stabileşte competenţa alternativă a poliţiştilor rutieri sau locali în constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor principale, iar nu competenţa exclusivă a poliţiştilor rutieri, astfel după cum aceasta este reglementată de lege”, a arătat Avocatul Poporului.

Decizia consiliului municipal contravine art. 64 din Codul Rutier, precum și art. 2031 și 2032 din HG 1361/2006, a arătat Avocatul Poporului.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG