Linkuri accesibilitate

Focar de COVID în Magdeburg, Germania: 100 de români au fost infectați


Gara principală din Magdeburg, Germania
Gara principală din Magdeburg, Germania

Numărul românilor afectați de focarul de coronavirus din localitatea germană Magdeburg a crescut la 100, anunță Ministerul Afacerilor Externe, în timp ce autoritățile locale au instituit carantina, sub paza poliției, pentru 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane.

„În continuarea informațiilor transmise cu privire la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a mai multor cetățeni români din localitatea Magdeburg, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor comunicate de către autoritățile locale reprezentanților diplomatici români, până la acest moment, au fost confirmate 100 de cazuri de infectare în rândul cetățenilor români", transmite MAE într-un comunicat de presă.

Un număr de 523 de persoane, care locuiesc în 19 imobile, se află sub carantina păzită de poliție instituită de autoritățile locale.

„În acest context, a fost stabilit un sistem de aprovizionare cu alimente și produse de strictă necesitate, iar începând de ieri, 23 iunie, a fost instituită o linie telefonică specială la care persoanele afectate pot obține informații cu privire la reglementările specifice carantinei și pot solicita furnizarea de alimente sau alte produse necesare. Informațiile sunt asigurate atât în limba germană, cât și în limba română", arată diplomația română.

Cu toate acestea, MAE precizează că, până la acest moment, la Ambasada României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la situația menționată.

Primele informații despre focarul din Magdeburg arătau 38 de români infectați, dintre care unul a murit, iar altul este internat la spital.

Citește și:

Germania: Focarul de coronavirus de la abatorul unde lucrau români și bulgari pune sub semnul întrebării strategia de „carantină locală”

XS
SM
MD
LG