Linkuri accesibilitate

Fosta șefă a Tarom a venit la DNA, pentru a explica cum i-a cerut Cuc să țină avioanele la sol în ziua moțiunii


Mădălina Mezei îl acuză pe fostul ministru al Transporturilor de abuz în serviciu.
Mădălina Mezei îl acuză pe fostul ministru al Transporturilor de abuz în serviciu.

Mădălina Mezei, fost director al Tarom, a venit luni dimineață la DNA, pentru a fi audiată ca martor, într-un dosar de abuz în serviciu. Mezei a fost demisă după ce, susține ea, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, i-ar fi cerut să țină la sol avioane în ziua votului la moțiunea de cenzură.

„Sunt convinsă că adevărul va ieși la iveală”, a declarat Mădălina Mezei, la intrarea în DNA.

Mezei este audiată ca martor, după ce l-a acuzat pe Răzvan Cuc, ministrul demis al Transporturilor, că i-ar fi cerut să reţină la sol aeronave Tarom de pe cursele interne, pentru a-i împiedica pe parlamentarii din teritoriu ai opoziției să ajungă la vot în ziua moţiunii de cenzură. Mezei susține că a refuzat comanda lui Cuc și, drept urmare, a fost demisă de acesta.

Răzvan Cuc a negat acuzațiile. Ministrul Transporturilor a admis însă că a cerut lista palamentarilor care zburau cu avioanele Tarom, dar a susținut că a făcut acest lucru pentru a se convinge că aceștia sunt în regulă. Răzvan Cuc i-a reproșat Mădălinei Mezei incompetența, incapacitatea și legăturile cu unele grupuri de interese, precum și faptul că și-ar fi avantajat membrii familiei care lucrează în companie, conform Mediafax.

Mădălina Mezei a fost numită la șefia Tarom în luna iunie, iar demiterea sa a avut loc la doar câteva zile după ce același Consiliu de Administrație îi prelungise contractul de management cu două luni. Mădălina Mezei a fost al patrulea director al companiei numit în acest an.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG