Linkuri accesibilitate

Fugarul Schwartzenberg scapă de mandatul de arestare cerut de DNA


Elan Schwartzenberg scapă de mandatul de arestare.
Elan Schwartzenberg scapă de mandatul de arestare.

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg este liber să se întoarcă în țară, după ce procurorii DNA au renunțat să mai conteste revocarea mandatului de arestare internațional, pe numele acestuia. El era acuzat de complicitate la dare de mită, într-o afacere a lui Radu Mazăre.

Mandatul de urmărire internațională pe numele omului de afaceri Elan Schwartzenberg ar urma să fie retras, după ce procurorii DNA au renunțat, în instanță, să mai conteste anularea mandatului de arestare preventivă, a explicat avocatul omului de afaceri, pentru Mediafax.

Avocatul a mai susținut că infracțiunile de care este acuzat Schwartzenberg, care se ascunde în Israel, s-au prescris pe 6 iunie, acesta fiind motivul pentru care DNA și-ar fi retras contestația și ar fi renunțat la mandatul de arestare.

Tribunalul București a dispus la începutul anului revocarea mandatului de arest preventiv pe numele omului de afaceri, însă atunci procurorii DNA au contestat decizia. Marți, au renunțat la contestație.

Elan Schwartzenberg trebuia să fie arestat preventiv într-un dosar disjuns din cel al lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, și al omului de afaceri israelian Avraham Morgenstern, legat de construirea cartierului constănțean Henri Coandă.

Mazăre și Morgenstern au fost achitați în primă instanță de acuzațiile de corupție din acest dosar al DNA.

Elan Schwartzenberg a fost acuzat și a primit arest preventiv în lipsă, pentru complicitate la dare de mită. Procurorii DNA l-au acuzat în 2016 că omul de afaceri ar fi facilitat mita de 175.000 de euro, dată de Morgenstern lui Mazăre, pentru câștigarea contractului de construcție a cartierului Henri Coandă, care se ridica la circa 10 milioane de euro. Schwartzenberg, prieten cu cei doi, ar fi folosit o firmă de-a sa pentru a masca traseul financiar al șpăgii.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG