Linkuri accesibilitate

Prosoape, veioze și tablouri, în topul furturilor făcute de turiștii care se cazează la hotel


Prosoapele, produsele de îngrijire a corpului și obiectele de decor sunt obiectele pe care turiștii autohtoni le sustrag cel mai des din camerele de hotel, arată un sondaj realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro în rândul hotelierilor.

Potrivit sondajului, peste 26% dintre turişti fac gălăgie în afara orelor de program, deşi cele mai multe hoteluri şi pensiuni au un program de odihnă bine definit, 21% dintre respondenţi susţin că turiştii fac check out-ul mai târziu decât ora agreată, scrie News.ro.

Alte nereguli menţionate de hotelieri sunt: fumatul în cameră şi faptul că unii turişti vin cu mai multe persoane decât specifică în detaliile rezervării, ca să nu fie nevoiți să plătească în plus sau nu anunţă că sunt însoţiţi de un animal de companie.

Cu toate acestea, 51% dintre hotelierii şi proprietarii de pensiuni, vile şi case de oaspeţi se declară mulţumiţi de rezervările înregistrate la unitatea lor de cazare în 2023. 33% dintre respondenţi au adoptat o poziţie neutră, iar restul consideră că puteau avea un an turistic mai bun. Mai mult decât atât, 50% dintre cei chestionaţi susţin că a fost chiar cel mai bun an pentru industria turistică din România de după pandemie.

Sondajul Travelminit arată şi care sunt principalele reguli pe care turiştii le încalcă în cameră sau în unitatea de cazare aleasă.

„De exemplu, potrivit voturilor hotelierilor, 26.3% fac gălăgie în afara orelor de program, deşi cele mai multe hoteluri şi pensiuni au un program de odihnă bine definit. 21% dintre respondenţi susţin că turiştii fac check out-ul care se face mai târziu decât ora agreată, în timp ce 20.1% au menţionat fumatul în cameră împotriva regulilor unităţii de cazare. În plus, unii turişti vin cu mai multe persoane decât specifică în detaliile rezervării, pentru a nu plăti suplimentar sau nu anunţă că sunt însoţiţi de un animal de companie. De asemenea, hotelierii se confruntă şi cu cerinţe speciale din partea lor: setarea unei anumite temperaturi în camere, organizarea unor surprize pentru cei dragi, organizarea unor mese speciale sau room service”, se menţionează în sondaj.

În ceea ce priveşte lucrurile pe care turiştii le sustrag din camerele de hotel, se pare că prosoapele sunt cele care dispar cel mai des. Urmează produsele de îngrijire a corpului şi obiectele de decor, cum ar fi veiozele, tablourile şi nu numai.

Pe de altă parte, hotelierii susţin că nu prea există sancţiuni şi că, de cele mai multe ori, îşi asumă direct pierderile. 63.2% dintre respondenţi spun că nu impun taxe în cazul nerespectării unor reguli, în timp ce restul decid să interzică accesul ulterior în unitatea lor de cazare pentru turiştii problematici.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017.

Portofoliul Travelminit conţine 7.500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă şi acoperă o gamă largă de cazare în toată ţara (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţa rezervărilor cu card de vacanţă.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 200 milioane de euro şi peste 500 de angajaţi.

În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziţionat de către Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce şi media din Polonia, cotată la bursă şi cu sediul în Varşovia.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG