Linkuri accesibilitate

Surse: Gabriela Firea își reia funcțiile de conducere în PSD. Nu se întoarce la Ministerul Familiei


Gabriela Firea, fost ministru al Familiei, a demisionat din Guvernul Ciolacu pe 14 iulie, după ce cu o zi înainte a demisionat Marius Budăi din funcția de ministru al Muncii.
Gabriela Firea, fost ministru al Familiei, a demisionat din Guvernul Ciolacu pe 14 iulie, după ce cu o zi înainte a demisionat Marius Budăi din funcția de ministru al Muncii.

Gabriela Firea își reia începând de luni funcțiile de conducere în PSD, la aproape patru luni de la suspendare. Numele său a fost asociat scandalului „azilele groazei”. Ea a demisionat în luna iulie și din funcția de ministru al Familiei.

Consiliul Politic Național al PSD a decis luni, printr-un vot în unanimitate, să ia act de încheierea perioadei de suspendare a Gabrielei Firea din toate funcțiile de conducere în partid, potrivit surselor Europa Liberă.

Ea a rămas membru al Partidului Social Democrat și, în urma deciziei CPN de luni, redevine președinta PSD București și prim-vicepreședintă a partidului.

Gabriela Firea a anunțat că se autosuspendă din aceste funcții și a plecat de la șefia Ministerului Familiei, după ce o parte dintre apropiații săi au fost implicați în scandalul „azilele groazei”.

Partidul a anunțat ulterior că Firea a fost suspendată pe o perioadă limitată, „până se lămuresc lucrurile”, deoarece autosupendarea nu există în statut.

Ștefan Godei, unul dintre cei arestați în dosarul „azilelor groazei”, a lucrat la Primăria Capitalei pe vremea când era condusă de Gabriela Firea, dar și la cabinetul ei senatorial.

Ligia Gheorghe, prietenă apropiată a Gabrielei Firea și fostă consilieră a sa la Ministerul Familiei, a fost vicepreședinta Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz, care deținea două dintre azilele groazei.

Nu revine la Ministerul Familiei

Gabriela Firea nu se va întoarce la Ministerul Familiei, spun aceleași surse, ci rămâne în cursa pentru alegerile de anul viitor la Primăria Municipiului București, conform deciziei partidului.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, declara pe 1 noiembrie că „este posibil ca doamna Firea” să candideze la Primăria Capitalei.

„În acest moment nu există altă decizie în interiorul partidului ca să fie un alt candidat. Se fac sondaje, se fac măsurători. Să fim corecţi: Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei”, a declarat Ciolacu, conform Agerpres.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG