Linkuri accesibilitate

Gîrbovan: Asocierea mea cu OUG 13 este un fake news


Dana Gîrbovan acuză criticii că răspândesc informații false.
Dana Gîrbovan acuză criticii că răspândesc informații false.

Judecătoarea Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, propusă de PSD ministru al Justiției, susține că asocierea numelui său de susținerea OUG 13 este un fakenews.

„Am văzut ieri propagată public acuzația că am susținut Ordonanța 13, însă doar un singur site m-a întrebat dacă afirmația e adevărată și le-am spus că asocierea numelui meu de susținerea OUG 13 este un fake news. În fapt, când în ianuarie 2017 se discuta pe surse despre o ordonanță pentru
modificarea codurilor, UNJR a avut în data de 18 ianuarie 2017 o poziție publică prin care i-a solicitat premierului de atunci, Sorin Grindeanu, să nu adopte nici o ordonanță de urgență care vizează activitatea autorității judecătorești, cum ar fi modificarea Codurilor, fără ca aceasta să fi fost pusă în dezbatere publică și fără să fi fost transmisă spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii”, scrie Dana Gîrbovan, pe contul său de Facebook.

Judecătoarea mai arată că a doua zi după adoptarea OUG 13, organizația pe care o conduce, UNJR, a avut o poziție: „condamna modul profund netransparent în care, pe data de 31 ianuarie 2017, Guvernul României a ales să modifice Codul penal și Codul de procedură penală, fără o dezbatere reală și efectivă și prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență care nici măcar nu figura pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. (...) UNJR solicită Guvernului României să revină asupra dispozițiilor ce nu au intrat încă în vigoare și să le transmită în Parlament sub forma unui proiect de lege, unde să fie dezbătute în mod real și efectiv”.

Vicepreședintele PNL Gigel Știrbu a declarat, vineri, că PSD a numit-o pe Dana Gîrbovan la ministerul Justiției pentru a plăti o poliță, după ce aceasta a criticat referendumul pe justiție și a susținut OUG 13.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG