Linkuri accesibilitate

Incendiu la secția ATI a Spitalului de Copii „Sfânta Maria" din Iași


Incendiu la secția ATI a Spitalului de Copii „Sfânta Maria" din Iași

Ministerul Sănătății informează, marți seara, că în urma incendiului izbucnit la Secția de terapie intensivă a Spitalului de Copii „Sfânta Maria" din Iași au fost evacuate 30 de persoane. Nu au fost raportate victime.

Potrivit Ministerului, au fost evacuați 12 copii, 11 cadre medicale, și 7 aparținători. Conducerea Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria precizează că flăcările au izbucnit într-o sală de tratamente. În momentul declanşării incendiului nu se afla nimeni în spațiul respectiv.

Focul a izbucnit în jurul orei 19.00 și a fost stins după aproximativ 30 de minute.

Au intervenit șase mașini de stingerea a incendiilor.
Au intervenit șase mașini de stingerea a incendiilor.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași informează că salvatorii au intervenit cu șase mașini de stingere, o autospecială de descarcerare, două autospeciale de transport victime multiple, două autoscări și o cisterna.

Incendiul a fost anunțat la ora 18:54, echipele de intervenție au ajuns la Spital la ora 19:00.
Incendiul a fost anunțat la ora 18:54, echipele de intervenție au ajuns la Spital la ora 19:00.

La locul intervenției au fost trimise trei ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă.

SMURD Iași a arătat că au fost evacuați de la etajele doi și trei: cinci copii, trei parinti și șase angajați ai spitalului iar de la etajul unu și patru: șapte copii, dintre care unul intubat cu o malformație digestivă, patru părinți, cinci cadre medicale.

Toți cei evacuați erau în stare stabilă.

Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași este cel mai mare spital de pediatrie din Moldova.
Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași este cel mai mare spital de pediatrie din Moldova.

Pacienții au fost relocați în incinta spitalului.

Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași se află într-un proces de modernizare. Incendiul, a cărui cauză nu a fost făcută încă publică de autorități, a izbucnit într-un corp mai vechi al clădirii.

 • 16x9 Image

  Ionuț Benea

  A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

  S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

  Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

 • 16x9 Image

  Carmen Valică

  A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG