Linkuri accesibilitate

Incendiul a izbucnit la Pavilionul V al Institutului
Incendiul a izbucnit la Pavilionul V al Institutului

Incendiul de la Institutul ”Matei Balș” din București: O a cincea victimă, găsită carbonizată după câteva ore

Patru persoane și-au pierdut viața într-un incendiu izbucnit vineri dimineață la parterul Institutului Matei Balș din Capitală. Peste 100 de pacienți Covid au fost evacuați și transportați către alte spitale din București. Cauza incendiului nu este, deocamdată, cunoscută.

12:32 29.1.2021

Patriarhia Română a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familiile victimelor incendiului de la Institutul Matei Balș.

„Am aflat cu durere despre tragedia provocată de incendiul din spitalul „Matei Balș” din București, în dimineața zilei de vineri, 29 ianuarie 2021, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 5 pacienți și alți 102 au fost evacuați.

Îna ceste momente pline de suferință și tulburare pentru familiile îndoliate, dar și pentru noi toți care traversăm încă o perioadă critică marcată de pandemie, ne rugăml ui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi.

Totodată, adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor celor decedați, rudelor și prietenilor acestora, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața".

11:56 29.1.2021

Imagini filmate din blocul de lângă Institutul Matei Balș din Capitală, obținute de Europa Liberă, arată momentul incendiului care a dus la moartea a cinci pacienți internați cu Covid-19.

Exclusiv VIDEO. Imagini cu incendiul de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:23 0:00

11:42 29.1.2021

Încă o persoană a fost găsită decedată în urma incendiului de la „Matei Balș”. Victima a fost găsită carbonizată, în baie, a spus la Digi24 ministrul de Interne, Lucian Bode.

11:11 29.1.2021

Realitatea este că majoritatea covârșitoare a spitalelor noastre sunt pur și simplu rezultatul subfinanțării cronice și a achizițiilor netransparente care au dus la un lung șir de improvizații făcute de personal tehnic puțin și prost plătit", scrie Vlad Voiculescu într-un mesaj pe Facebook în care transmite condoleanțe.

„Voi face tot ce ține de mine ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple", arată Ministrul Sănătății.

El a transmis că prioritatea ministerului este de a cunoaște starea pacienților care au fost afectați de acest incendiu și de a ne asigura că toți cei transferați de la Institutul Matei Balș și cei care au rămas în unitatea sanitară beneficiază de asistența medicală necesară și tratament corespunzător.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG