Linkuri accesibilitate

Iohannis: Îmi doresc foarte mult ca moțiunea să fie încununată de succes


Klaus Iohannis a vorbit despre un guvern format în jurul PNL, de tranziție, însă despre moțiune a spus că își dorește să treacă.
Klaus Iohannis a vorbit despre un guvern format în jurul PNL, de tranziție, însă despre moțiune a spus că își dorește să treacă.

„Acest guvern eșuat, în derută, trebuie să plece acasă, iar voi sunteți cei în jurul cărora se va construi un guvern de tranziție până la parlamentare”, a spus miercuri președintele, la reuniunea liberalilor din București și Ilfov.

„Foarte mulți se întreabă când începem, începem prima fază mâine după ce cade guvernul Dăncilă.

Vreau să fie foarte clar ca să nu capete glas cârcotașii: îmi doresc foarte mult ca moțiunea să fie încununată de succes. Acest guvern eșuat, în derută trebuie să plece acasă, iar voi sunteți cei în jurul cărora se va construi un guvern de tranziție până la parlamentare”, a spus Klaus Iohannis.

Subliniind că nu i-ar plăcea să se laude, președintele a spus totuși că a împiedicat PSD să impună amnistie și grațiere.

„A mai rămas treaba cu secția specială de rezolvat, o s-o rezolvăm și pe asta”, a conchis Iohannis.

În urmă cu patru zile, Iohannis spunea, la Iași, că „De săptămâna viitoare vom avea un alt guvern”.

„Moțiunea de cenzură este în procedură și vă spun cu toată seriozitatea: pregătiți-vă pentru guvernare!”, i-a îndemnat Klaus Iohannis atunci pe liberali.

„Și nu va fi un mandat lung, va fi un guvern cu un mandat scurt, aproape un mandat de tranziție”, a punctat președintele, schițând și care vor fi principalele obiective ale noului guvern: „Avem nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidențiale, care va construi și va promova bugetul național pentru anul viitor, foarte dificil, deja ministrul de finanțe în funcție a recunoscut că a gafat-o. Trebuie organizate alegeri locale, trebuie organizate alegeri parlamentare și ca să ne fie tuturor foarte clar, eu aștept implicare maximală, totală, eficientă, de bună-credință din partea PNL pentru a trece această perioadă de tranziție”, a subliniat șeful statului.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG