Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan îl va susține pe Vlad Voiculescu la Primăria Capitalei dacă nu va fi desemnat candidat unic al opoziției


Nicușor Dan și Vlad Voiculescu, contracandidați în cursa internă a alianței USR PLUS, doi oameni de onoare
Nicușor Dan și Vlad Voiculescu, contracandidați în cursa internă a alianței USR PLUS, doi oameni de onoare

Nicușor Dan, susținător al candidaturii unice a opoziției la Primăria Capitalei, spune că se va retrage din cursă dacă nu el va fi cel desemnat și dă asigurări că nu e nevoie de angajament scris că o va face, așa cum i-a cerut Vlad Voiculescu, pentru că este un om de onoare.

"Pe această chestiune cred că am dovedit în toată activitatea mea publică faptul că sunt un om de onoare (...), nu cred că trebuie angajamente scrise (...). Am spus încă de acum un an că, în ipoteza foarte probabilă că vom avea alegeri într-un singur tur, opoziţia trebuie să aibă un candidat unic, că trebuie să existe nişte metode acceptate de toată lumea prin care acest candidat unic să fie desemnat şi că, în ipoteza în care opoziţia va avea un candidat unic şi nu voi fi eu acela, nu o să candidez", a spus Nicuşor Dan, marți, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Declarația fostului președinte fondator al USR, demisionat din partid în urmă cu doi ani și jumătate, în urma controverselor privind referendumul pentru familia tradițională, survine celei făcute de Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria Capitalei, care a spus că va susține candidatura lui Nicușor Dan dacă acesta va câștiga alegerile interne din cadrul alianței USR PLUS, dar i-a cerut fostului președinte al USR garanția scrisă că va face același lucru dacă el va fi cel desemnat.

Dan spune că, indiferent dacă va exista o competiție în interiorul alianței USR PLUS sau una la nivelul opoziției, pentru desemnarea candidatului unic la Capitală dezbaterea ar trebuie să fie una eminamente pe programe.

"Fie că e vorba doar de o competiţie în interiorul alianţei, fie că e vorba de o competiţie în întreaga opoziţie, să existe mari dezbateri pe programe", a spus Nicușor Dan.

Pentru fostul președinte al USR prioritatea este să-i convingă pe liberali să-l susțină după ce a obținut sprijinul formal al partidului din care a făcut parte.

Fostul lider al USR a spus că nu va reveni la asupra deciziei sale de a rămâne în afara partidului pe care l-a părăsit și crede că este un avantaj faptul că este independent.

”E o decizie pe care am luat-o acum doi ani și jumătate pe niște principii, nu s-a schimbat nimic de atunci”, a spus fostul președinte fondator al USR. ”Am avut discuţii cu partidele de opoziţie, cred că, în ipoteza în care rămânem la un singur tur, e un avantaj faptul că sunt independent, pentru că partidele de opoziţie vor fi într-o competiţie pentru alegerile parlamentare şi atunci, fiind forţate să aibă un candidat unic, e mai simplu pentru ele să susţină un independent decât să susţină un candidat al unui alt partid cu care sunt în competiţie pentru alegeri parlamentare", a adăugat Nicușor Dan.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG