Linkuri accesibilitate

Iohannis o cheamă pe Dăncilă să discute numele unui nou comisar european. Reacțiile opoziției


Președintele și Opoziția îi cer Vioricăi Dăncilă să o înlocuiască urgent pe Rovana Plumb.
Președintele și Opoziția îi cer Vioricăi Dăncilă să o înlocuiască urgent pe Rovana Plumb.

Președintele Klaus Iohannis a invitat-o la consultări pe premierul Viorica Dăncilă, miercuri, 2 octombrie, pentru a discuta despre nominalizarea unui nou comisar european. PNL și USR-PLUS solicită de asemenea ieșirea din impasul politic.

Președintele Klaus Iohannis o așteaptă miercuri, 2 octombrie, la ora 12, pe Viorica Dăncilă, pentru a se consulta despre înlocuirea Rovanei Plumb.

„Consultările vizează aspecte legate de nominalizarea persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene. Această chestiune reprezintă o problemă urgentă și de importanță deosebită pentru statul român. La această întâlnire puteți fi însoțită de miniștrii de resort”, i-a scris președintele Iohannis premierului Dăncilă.

Liderul PNL Ludovic Orban a condamnat încercarea Rovanei Plumb de a-și rezolva conflictul de interese de care este acuzată în Parlamentul European, prin cedarea a două apartamente pentru a-și stinge datoria din campania electorală: „Este un gest scandalos care aruncă asupra României anatema unor politicieni obișnuiți cu camăta pentru funcții publice”.

„Premierul Viorica Dăncilă trebuie să retragă nominalizarea Rovanei Plumb care a făcut deja prea mult rău României la nivel european. Încercările disperate ale candidatului PSD de a ieși din situația de conflict de interese cu un troc făcut peste noapte ca la cămătari nu au reușit să păcălească pe nimeni. Viorica Dăncilă și PSD trebuie să înceteze imediat mascarada nominalizărilor pentru funcția de Comisar european, care afundă și mai mult România la nivel european, și să evite o nouă propunere penibilă și rușinoasă pentru România”, mai arată Orban, într-un comunicat de presă.

Delegația USR-PLUS în Parlamentul European a solicitat președintelui Klaus Iohannis să convoace toate partidele reprezentate în Parlamentul European, pentru a se consulta cu privire la un o nouă nominalizare de comisar.

„Europa respinge orice încercare a PSD de a exporta corupție, cumetrii de partid și prietenii în funcții publice ale Uniunii. Fără vreo competență reală și în vădit conflict de interese, doamna Plumb nu avea ce să caute în Comisia Europeană“, a declarat europarlamentarul USR Cristian Ghinea, conform unui comunicat de presă USR-PLUS.

„De câte ori trebuie să o respingă Parlamentul European pe doamna Plumb până să se prindă PSD și premierul Dăncilă că nu există nicio șansă pentru această nominalizare? (...) Doamna Dăncilă și-a pierdut credibilitatea și legitimitatea să mai propună ceva“, a declarat și europarlamentarul PLUS Dragoș Tudorache.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG