Linkuri accesibilitate

Rovana Plumb le scrie europarlamentarilor că a vândut două apartamente, ca să iasă din conflictul de interese


Rovana Plumb și-a achitat împrumutul cu care a finanțat campania PSD la europarlamentare.
Rovana Plumb și-a achitat împrumutul cu care a finanțat campania PSD la europarlamentare.

Europarlamentarul PSD Rovana Plumb a trimis luni o scrisoare Comisiei Juridice a Parlamentului European, în care anunță că și-a achitat datoria de 800.000 de lei din campania electorală, care a trezit suspiciuni de conflict de interese. Plumb susține că și-a vândut două apartamente.

Rovana Plumb i-a scris președintei Comisiei Juridice din Parlamentul European, Lucy Nethsingha, pentru a o anunța că și-a achitat datoria din campania electorală de la europarlamentare, care a generat cele mai multe îngrijorări la audierea sa pentru postul de comisar european.

„Înțeleg legitimitatea îngrijorărilor legate de existența unui posibil conflict de interese, dar dați-mi voie din nou să îmi exprim buna credință în a răspunde îngrijorărilor dvs”, a scris Rovana Plumb, în scrisoarea citată de Mediafax.

„Având în vedere acest lucru şi pentru a debloca această situaţie, am făcut paşi pe care sunt convinsă că JURI le va considera o soluţie adecvată. Astfel, am oferit creditorului rambursării (persoană fizică) două apartamente pe care le deţin în România, care sunt deja în declaraţia financiară şi aceasta le-a acceptat ca o plată integrală și imediată a datoriei mele. În consecinţă, datoria care a generat îngrijorările dumneavoastră nu mai există. Cât de curând posibil, până pe 23 octombrie 2019, când Parlamentul European va vota noua Comisie, soluţiile menţionate mai sus vor fi puse în aplicare”, a scris Rovana Plumb.

Rovana Plumb a fost respinsă, alături de candidatul Ungariei, pentru postul de comisar european la Transporturi, după ce membrii Comisiei JURI a Parlamentului European nu au fost convinși de explicațiile europarlamentarului PSD, în special legate de împrumuturile făcute pentru a finanța campaniile electorale ale PSD din 2016 și 2019. Comisia a fost de asemenea suspicioasă cu privire la faptul că Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a decis să nu deconteze finanțările private ale candidaților PSD la europarlamentare, din cauza unor nereguli privind semnătura mandatarului financiar Mircea Drăghici.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG