Linkuri accesibilitate

Joe Biden: Putin a ales un război premeditat care va aduce pierderi catastrofale


Președintele SUA a spus după anunțul lui Vladimir Putin că va exista un „răspuns puternic și unitar” din partea aliaților NATO.

Președintele american, Joe Biden, a reacționat joi după „atacul neprovocat și nejustificat al forțelor militare ruse”.

„Președintele Putin a ales un război premeditat care va aduce pierderi catastrofale de vieți omenești și suferință umană”, a spus președintele SUA.

„Rusia este singura responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce acest atac, iar Statele Unite și aliații și partenerii săi vor răspunde într-un mod unit și decisiv. Lumea va trage Rusia la răspundere”, a adăugat el.

Biden a menționat că se va adresa joi americanilor cu privire la consecințele pe care le va suporta Rusia.

El spune că va monitoriza situația de la Casa Albă și se va întâlni cu liderii G7 în cursul dimineții înainte de a anunța „consecințe suplimentare” pentru Rusia.

Biden a adăugat că va exista un „răspuns puternic și unitar” din partea aliaților NATO care să descurajeze orice agresiune împotriva membrilor săi.

„În această seară, Jill și cu mine ne rugăm pentru poporul curajos și mândru al Ucrainei”, a adăugat el.

Biden a spus că „rugăciunile întregii lumi sunt alături de poporul ucrainean”.

Urmăriți desfășurarea evenimentelor în timp real pe blogul Europa Liberă.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    George Costiță a intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după o experiență de zece ani la Digi24 și Aleph News. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași, a lucrat la edițiile online ale celor două redacții, pe zona de știri și evenimente la zi.

XS
SM
MD
LG