Linkuri accesibilitate

Jurnaliștii acreditați la guvern, parlament și Cotroceni, testați pentru COVID- 19


Guvernul Orban

După ce senatorul Vergil Chițac a fost depistat pozitiv pentru coronavirus, jurnaliștii prezenți la Parlament și Guvern au fost testați pentru coronavirus. La fel se va proceda și cu ziariști de la Cotroceni, iar cei care nu au fost prezenți vineri în aceste instituții vor fi testați la domiciliu

O echipă a DSP a ajuns, vineri, la prânz, la Palatul Victoria după ce ministrul Sănătății Victor Costache a anunțat că premierul Ludovic Orban și membrii Cabinetului, în special cei care au avut contact direct cu senatorul Vergil Chițac, vor fi testați pentru coronavirus și vor intra în izolare. Din informațiile Europei Libere testarea miniștrilor a fost deja făcută.

PNL a anunțat imediat după ce Chițac a fost depistat pozitiv un plan pentru testarea ziariștilor.


"În urma discuției cu premierul și ministrul Sănătății, vom aplica următorul plan:

1. Se vor recolta probe azi de la jurnaliștii care sunt prezenți la Parlament la reuniunea PNL.

2. Se vor recolta probe azi de la jurnaliștii care sunt prezenți la Guvern.

3. În cazul jurnalistilor care NU sunt acum la Parlament, vă recomandăm autoizolarea. NU va deplasați spre Guvern sau Parlament!

4. Se vor recolta probe de la domiciliu pentru jurnaliștii care au fost la evenimentele de la Parlament, Guvern, Cotroceni.

5. Vom constitui o lista de jurnaliști care îndeplinesc criteriul privind contactul, adică jurnaliști care au fost recent la reuniunile PNL sau ale Guvernului",
anunta PNL intr-un comunicat remis presei.

Membrii guvernului, parlamentarii liberali, membrii Biroului Politic Național se vor izola. Este posibil ca această măsură să vizeze toți parlamentarii.

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat că se va autoizola la Vila Lac 1.

Facebook Forum

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG